۰ نفر

بورل: تحریم‌ها نباید مانع تحویل کالاهای ضروری برای مقابله با کرونا شود

۱۵ فروردین ۱۳۹۹، ۲۳:۲۳
کد خبر: 428519
بورل: تحریم‌ها نباید مانع تحویل کالاهای ضروری برای مقابله با کرونا شود

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به ضرورت پاسخ جهانی برای مقابله با ویروس کرونا، تصریح کرد که تحریم‌ها نباید مانع تحویل کالاهای ضروری به کشورها برای مقابله با این بحران شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «جوسپ بورل» روز جمعه پس از پایان نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا که به صورت ارتباط ویدیویی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: کرونا یک بحران جهانی است و پاسخ آن باید در سطح بین‌المللی ارائه شود. 

وی افزود: ما نباید فقط به فکر حل شیوع کرونا در اروپا باشیم. حتی اگر موفق به چنین کاری شویم، مشکل حل نشده و هر لحظه آتش آن به اروپا بر می‌گردد.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در همین پیوند نسبت به شیوع کرونا در قاره آفریقا هشدار داد و یادآور شد که با توجه به کمبود ظرفیت های پزشکی، ممکن است اوضاع بسرعت از کنترل خارج شود.

وی با اشاره به ضرورت کمک به این قاره هشدار داد: اگر شیوع کرونا در آنجا همه‌گیر شود، آتش آن به اروپا بر خواهد گشت.

بورل همچنین به ناآرامی‌ در کشورهای سوریه، لیبی و یمن اشاره و تصریح کرد که این مسأله بر تلاش‌ جمعی برای مقابله کرونا تأثیر منفی گذشته است. وی بر همین اساس خاطر نشان کرد که اتحادیه اروپا از پیشنهاد دبیر کل سازمان ملل برای برقراری آتش بس جهانی حمایت می‌کند.

دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارم فروردین در یک نشست خبری آنلاین، خواستار توقف فوری همه درگیری‌ها در سراسر جهان برای مقابله با همه‌گیری کرونا به ویژه در مناطق جنگ‌زده شد و افزود: وقت آن است که درگیری‌های مسلحانه را قرنطینه و با هم برروی مبارزه برای نجات جانمان تمرکز کنیم.

گوترش تأکید کرد که مردم گرفتار در منازعات مسلحانه که در سراسر جهان در حال روی دادن است، جزو آسیب‌پذیرترین اقشار هستند و بیشترین خطر مرگ‌ ومیر ناشی از این ویروس در این مناطق است.

وی افزود: این ویروس به ملیت یا قومیت، جناح یا ایمان اهمیت نمی‌دهد و بی‌امان به همه حمله می‌کند.

گوترش اظهار کرد: در همین حال، درگیری مسلحانه در سراسر جهان رو به افزایش است. افراد آسیب‌پذیر اعم از زنان و کودکان، افراد دارای معلولیت، حاشیه‌نشینان و آوارگان، بالاترین هزینه را می‌پردازند.

دبیرکل سازمان ملل متحد ادامه داد: آنها همچنین در معرض خطرناکترین آسیب‌های ویرانگر کووید-۱۹ هستند. فراموش نکنیم که در کشورهای آسیب‌دیده از جنگ، سیستم‌های بهداشتی از بین رفته است. متخصصان بهداشت که شمار آنان کم است، اغلب مورد هدف قرار گرفته‌اند.

وی خطاب به طرف‌های متخاصم گفت: از دشمنی‌ها عقب‌نشینی کنید. بی‌اعتمادی و دشمنی را کنار بگذارید. اسلحه‌ها را خاموش کنید. متوقف کردن توپخانه و پایان دادن به حملات هوایی بسیار مهم است.

بر اساس آمارهای منتشره، تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۶ هزار و ۱۶۳ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا و بیش از ۵۵ هزار تن جان باخته اند.