۰ نفر

محسن رضایی: FATF برای رفع ابهامات ایران، تضمین دهد

۵ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۵۲
کد خبر: 404966
محسن رضایی: FATF برای رفع ابهامات ایران، تضمین دهد

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: گروه ویژه اقدام مالی FATF باید با رفع ابهامات ایران تضمین دهند که نمی‌خواهند از اطلاعات ما سوءاستفاده کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از صدا و سیما، محسن رضایی پس از نشست کمیسیون مشترک مجمع در گفتگو با خبرنگاران، گفت: با وجود آن که پرونده‌های زیادی از کشورمان روی میز دبیرخانه FATF وجود دارد آنان حرف‌هایی می‌زنند که به آن مشکوکیم و مسئله از جنبه حقوقی و فنی خارج می‌شود و جنبه سیاسی به خودش می‌گیرد که در آینده پشت پرده این فشار‌های سیاسی روشن خواهد شد.

وی افزود: علت این استدلال ما این است که دولت ۳۹ توصیه از ۴۱ توصیه FATF را اجرا کرد و اکنون پرونده‌های بسیاری روی میز دبیرخانه FATF وجود دارد و از مجموع کارکرد و فعالیت‌های دولت ایران صرفاً ۵ مورد را پذیرفتند، در مورد ۱۱ مورد اعلام کردند که تا حدی قابل قبول است و باقی را نپذیرفتند.

رضایی به طرح این پرسش پرداخت که با این حال چرا اکنون تصویب CFT و پالرمو را مطالبه می‌کنند؟ اگر قصد همکاری با ایران را دارند همین توصیه‌هایی که کشورمان اجرا کرده است بپذیرند بعد بگویند که چرا در تصویب دو کنوانسیون دیگر معطل کرده ایم.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر آنان که نمی‌توانند به ما بگویند که چرا معطل کرده ایم؟ زیرا برای ما ابهام و پرسش وجود دارد و آنان باید با رفع ابهامات تضمین دهند که نمی‌خواهند از اطلاعات ما سوءاستفاده کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسیر کنونی مجمع در بررسی لوایح باقی مانده از FATF را مسیری کاملاً منطقی، فنی و کارشناسانه دانست و افزود: کسانی که هیاهو می‌کنند در پی آن هستند که آسیب جدی به کشور وارد کنند.

رضایی گفت: مجمع در حال بررسی این لوایح است و هیچ لحظه‌ای خود را از بررسی‌ها کنار نکشیده است چنان که پس از دریافت پاسخ‌های دولت به پرسش‌های ۱۱ گانه مجمع در حال بررسی این موضوع هستیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که آیا بررسی این لوایح به شورای عالی امنیت ملی ارجاع خواهد شد؟ افزود: چنین تصمیمی تا به حال اتخاذ نشده است، چون از نظر قانونی باید تشخیص مصلحت داده شود و این کار در مجمع در حال بررسی است.

رضایی همچنین درباره بررسی پیشنهادی در مجمع برای تعلیق بررسی پالرمو و CFT و موکول شدن آن به لغو تحریم‌ها علیه کشورمان گفت: گروهی از اعضا پیشنهادشان همین است که ما شرط بگذاریم تا وقتی تحریم‌ها برداشته شد این لوایح را بررسی و تصمیم گیری کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اکنون سه چهار گروه در مجمع با دیدگاه‌های مختلف وجود دارد و کارشناسان در جلسات مجمع به پرسش‌های اعضا پاسخ می‌دهند که هر چه پاسخ‌های دولت و کارشناسان واضح و صریح‌تر باشد، تصمیم گیری بهتر انجام می‌شود.

بررسی شتابزده CFT به مصلحت نیست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بررسی شتابزده لایحه CFT «کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» را به مصلحت کشور نمی‌دانیم.

محسن رضایی با تبیین سابقه بررسی لوایح چهارگانه FATF (اف‌ ای تی اف) در مجمع، گفت: دو مورد از این لوایح با کمترین اشکال در مجمع تصویب شد، اما دو مورد شامل کنوانسیون‌های پالرمو و CFT به علت ابهامات بسیاری که درباره آن مطرح بود، به حضور نمایندگان مجلس و دولت در جلسات مجمع نیاز داشت.

وی افزود: باید مسائل با حضور رؤسای دولت و مجلس مطرح و به پرسش‌های اعضای مجمع پاسخ داده می‌شد، اما رئیس جمهور در جلسات مجمع شرکت نکرد.

رضایی گفت: به این علت ۱۱ پرسش مربوط به ابهامات اعضای مجمع به رئیس جمهور ارائه شد و آقای روحانی هم آن را به وزارتخانه‌های ذی ربط ارائه کرد و حدود یک ماه است که پاسخ این پرسش‌ها به مجمع رسیده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: به محض دریافت پاسخ‌های دولت به پرسش‌های ۱۱ گانه، کمیسیون‌های ذی ربط مجمع به ویژه کمیسیون مشترک متشکل از کمیسیون‌های اقتصاد، سیاسی- دفاعی- امنیتی و حقوقی قضایی فعال و امروز سومین نشست کمیسیون مشترک برای بررسی لایحه CFT برگزار شد و روز شنبه جلسه چهارم این کمیسیون برگزار می‌شود.

وی با تبیین مباحث مطرح در نشست کمیسیون مشترک مجمع گفت: یکی از مسائل مطرح، وجود تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان است و تعدادی از اعضا نگران هستند که با وجود این تحریم‌ها ممکن است از پیوستن کشورمان به این کنوانسیون‌های بین المللی سوءاستفاده و به معیشت مردم آسیب وارد شود.

رضایی افزود: این گروه از اعضای مجمع معتقدند ما اکنون با دور زدن تحریم‌های ظالمانه، کشورمان را اداره می‌کنیم و اگر با پیوستن به اف‌ای تی اف، دشمن و به ویژه آمریکا از اطلاعات ما سوءاستفاده کنند، مشکلات اقتصادی بیشتر خواهد شد به همین علت از دولت پرسیده بودند که برای جلوگیری از سوءاستفاده چه تعبیری می‌اندیشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مسئله دوم این است که برخی دیگر از اعضای مجمع نگران این هستند که ما را در یک دالان بدون انتها قرار دهند به نحوی که حتی پس از تصویب و اجرای ۴۱ توصیه اف‌ای تی اف باز توصیه‌های دیگری را برای ما مطرح کنند و ممکن است پنج شش سال ما را دنبال خود بدوانند و هیچ گاه امتیازاتی که به کشور‌های دیگر می‌دهند به کشور ما ندهند.

وی افزود: استدلال این گروه از اعضای مجمع این است که در متنی که برای ما نوشته اند کلمه‌ای به نام «نکست استپ» آمده است و می‌گویند وقتی به ۴۱ توصیه عمل کردید بعد بیایید درباره نکست استپ با هم صحبت کنیم.

رضایی گفت: البته گروه دیگری از اعضای مجمع می‌گویند اگر به اف‌ای تی اف بپیوندیم مشکلی ندارد و اکنون در مجمع میان این چند گروه موضوعات کارشناسی مطرح است.

وی افزود: امروز به ناچار از کارشناسان وزارتخانه‌های اقتصاد و دارایی، وزارت امور خارجه و اطلاعات و نیز کارشناسان سپاه پاسداران خواستیم که در جلسه حضور یابند و درباره این اختلاف نظر‌ها گفتگو کنیم و گفتگو‌ها در این باره ادامه دارد.

رضایی تاکید کرد: بنابر این آنچه اکنون می‌توانیم اعلام کنیم این است که پیوستن به CFT در حال بررسی است و ما شتابزدگی در این باره را به مصلحت نمی‌دانیم.

وی افزود: اگر کار شتابزده و بدون تصویر روشن انجام شود ممکن است اعضای مجمع آن را رد کنند که اگر چنین شود این موضوع نیز ممکن سبب بروز مشکل شود، چون قوانینی که مجمع تصویب می‌کند تا مدت‌ها قابل اصلاح و تغییر نیست و این هم ممکن است مشکل دیگری بوجود بیاورد.

رضایی تاکید کرد: بنابر این باید این موضوع را به گونه‌ای مدیریت کنیم که مصالح کشور را در نظر بگیریم و ابهامات را رفع کنیم.

ادامه بررسی CFT در مجمع به شنبه موکول شد

ادامه بررسی لایحه cft یا «مبارزه با تامین مالی تروریسم» در نشست کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام به شنبه هفتم دی موکول شد. در جلسه امروز که با حضور نمایندگانی از دولت و مجلس و کارشناسان برگزار شد موافقان و مخالفان تصویب سی اف تی، پاسخ‌های دولت به پرسش‌های ۱۱ گانه مجمع را بررسی کردند.

این نشست به ریاست دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. محسن رضایی در پایان، نتایج نشست امروز را در گفتگو با خبرنگاران خبرگزاری صدا و سیما و شبکه خبر تبیین کرد.

بررسی CFT در نشست کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت

لایحه CFT کنوانسیون «مبارزه با تامین مالی تروریسم» به عنوان دستور کار امروز نشست کمیسیون ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام درحال بررسی است.

این نشست از ساعت ۱۳ به ریاست دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شده است. این نشست در چارچوب پاسخ‌های دولت به پرسش‌های ۱۱ گانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص لوایح پالرمو و سی اف تی درحال برگزاری است.

قرار است دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان این نشست در گفتگو با خبرنگاران، نتایج بررسی‌های این جلسه را تبیین کند.