۰ نفر

غیبت وزیر مسلمان دولت انگلیس درضیافت ملکه خبرساز شد

۱۷ خرداد ۱۳۹۸، ۲۲:۲۷
کد خبر: 358249
غیبت وزیر مسلمان دولت انگلیس درضیافت ملکه خبرساز شد

شورای مسلمانان بریتانیا در نامه‌ای از «ترزا می» خواست تا درباره علت دعوت نشدن از ساجد جاوید وزیر کشور مسلمان انگلیس به ضیافت شام ملکه که هفته گذشته به‌افتخار حضور رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سلطنتی باکینگهام برگزار شد، توضیح دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، در این نامه نسبت به ستیزه‌جویانه بودن این اقدام علیه یک مقام عالی‌رتبه مسلمان و احتمال مماشات با رئیس‌جمهوری آمریکا ابراز نگرانی شده است. هارون خان رئیس شورای مسلمانان بریتانیا نوشته است: این ترس وجود دارد که ارزش‌های برابری و انصاف، فدای مماشات با ترامپ شده، تا حدی که وزیر کشور را به دلیل مسلمان بودن طرد کنیم.

رئیس شورای مسلمانان بریتانیا با اشاره به‌فرمان ضد مهاجرتی ترامپ علیه کشورهای عمدتاً مسلمان و بازنشر توییت یک گروه ضد اسلامی یادآور شد که اسلام‌هراسی در عالی‌ترین سطوح دولت ترامپ سایه افکنده است.

ساجد جاوید وزیر کشور مسلمان انگلیس در ضیافتی که دوشنبه گذشته در اولین روز از سفر رئیس‌جمهوری آمریکا به لندن، با حضور ۱۷۰ نفر از مقامات عالی‌رتبه انگلیس و آمریکا برگزار شد، حضور پیدا نکرد. در این مراسم پرزرق‌وبرق علاوه بر ترزا می، افرادی همچون جرمی هانت، فیلیپ هاموند، مایکل گوو، پنی موردانت و لیام فاکس وزیران امور خارجه، دارایی، محیط‌زیست، دفاع و تجارت بین‌الملل حضور داشتند.

به گزارش گاردین، دعوت‌نامه شرکت در این مراسم توسط کاخ سلطنتی باکینگهام، به پیشنهاد دولت و سفارت آمریکا ارسال‌شده است. جاوید درباره عدم حضورش در این مراسم اظهارنظری نکرده است.

حزب حاکم محافظه‌کار که این روزها پس از کناره‌گیری ترزا می از قدرت، شرایط پرالتهابی را تا تعیین نخست‌وزیر آتی انگلیس پشت سر می‌گذارد، به برخورداری از رویکرد اسلام‌ستیزی متهم است.

حزب مخالف دولت انگلیس اسفندماه گذشته تعریف اسلام‌هراسی را در واکنش به حادثه تروریستی و مرگبار نیوزیلند که ۵۰ مسلمان را به کام مرگ کشاند، به رسمیت شناخت.

بر اساس این تعریف، اسلام‌هراسی نوعی از نژادپرستی شناسایی‌شده که تمام اشکال مسلمان بودن را هدف قرار می‌دهد. این تعریف حاصل ۶ ماه کارشناسی و مشورت میان اعضا گروه پارلمانی فرا حزبی مسلمانان بریتانیا با اساتید دانشگاه، وکلا، نهادهای اسلامی، فعالان حقوق بشری و مسلمانان صورت گرفته است.

همچنین بیش از ۷۵۰ نهاد اسلامی، ۸۰ استاد دانشگاه و ۵۰ نماینده پارلمان از این تعریف حمایت کرده‌اند، اما حزب محافظه‌کار تاکنون زیر بار پذیرش این تعریف نرفته است.