۰ نفر

آغاز رای‌گیری انتخابات پارلمان اروپا در فرانسه و آلمان

۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰
کد خبر: 355786
آغاز رای‌گیری انتخابات پارلمان اروپا در فرانسه و آلمان

مراکز اخذ رای برای انتخابات پارلمان اروپا از دقایقی پیش در آلمان و فرانسه گشایش یافت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، شبکه رادیویی «یوروپ 1»، رای دهندگان فرانسوی از ساعت 8 صبح به وقت محلی با حضور در  مراکز رای گیری نمایندگان آینده خود را انتخاب کنند.

امروز رای دهندگان از بین 34 فهرست انتخاب خواهند کرد. در کل، 79 کرسی برای اعضای پارلمان فرانسه در پارلمان اروپا در نظر گرفته شده است.

انتظار می رود نتایج اولیه این انتخابات عصر امروز منتشر شود؛  تا ساعت 18 این نتایج در آلمان، اتریش و یونان باید مشخص شود.

به نوشته یوروپ 1، اما نتایج قطعی تا ساعت 23 از انتخابات پارلمان اروپا مشخص خواهد شد.

در واقع، همه چیز به روز رای دادن در هر کشور بستگی دارد (به عنوان مثال در انگلیس و هلند رای دهندگان در روز پنج شنبه رای دادند).

در روز نخست انتخابات که از 23 می(2 خرداد) آغاز شد، هلندی ها و انگلیسی ها پای صندوق های رای رفتند. روز دوم مختص رای دهندگان ایرلند و چک بود؛ در روز سوم انتخابات رای دهندگان استونی، اسلواکی و مالت به همراه آن عده از رای دهندگان چک که روز پیش موفق به شرکت در انتخابات نشدند به پای صندوق های اخذ رای رفتند. در چهارمین و آخرین روز نیز (5 خرداد) اتباع 21 عضو دیگر اتحادیه از جمله فرانسه و آلمان در رای گیری شرکت خواهند کرد.

نتیجه انتخابات فارغ از روز اخذ رای، پس از پایان انتخابات 5 خرداد و از ساعت 1:30 بامداد دوشنبه 6 خرداد به وقت تهران اعلام می شود.

اکثریت نسبی کرسی های این دوره پارلمان در اختصاص 'گروه حزب مردم اروپا' است که ریشه در بنیانگذاران پارلمان اروپا دارد (29 درصد) و گروه چپ گرای 'اتحاد مترقی سوسیالیست ها و دمکرات ها' (25 درصد) در جایگاه دوم است.

پارلمان اروپا تنها قوه اتحادیه است که اعضای آن از طریق رای گیری مستقیم انتخاب می شود و نخستین دور انتخابات آن در سال 1979برگزار شد. نحوه رای گیری و شرایط رای دهندگان در هر کشور عضو متفاوت بوده و رویه واحدی در این زمینه حاکم نیست.

دبیرخانه پارلمان اروپا در شهر لوکزامبورگ پایتخت کشور لوکزامبورگ قرار دارد، جلسات پارلمان در استراسبورگ فرانسه و بروکسل بلژیک و جلسات کمیسیون ها در بروکسل برگزار می شود.

انتخابات پارلمانی اروپا برای انتخاب نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه در آن، در فرانسه، یکبار دیگر امانوئل مکرون و مارین لوپن را در مقابل یکدیگر قرار داده است.

براساس آخرین نظرسنجی ها، دو فهرست ارائه شده ازسوی مکرون و لوپن، از اقبال برابر برخوردار هستند و برای به دست آوردن کرسی های بیشتر در پارلمان اروپا تلاش می کنند.

به نظر می رسد دو رقیب دیرینه، تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا نمایندگانی بیشتری از احزاب خود وارد پارلمان اروپا کنند.

در این میان مارین لوپن که حزب 'اجتماع ملی' را رهبری می کند، دست بر روی نقطه ضعف مکرون گذاشته و علت اعتراض های اخیر جلیقه زردها در بسیاری از شهرهای فرانسه را ناکارآمدی و بی کفایتی مکرون و حزبش اعلام کرده است.

لوپن رهبر راستی های افراطی فرانسه معتقد است که اوضاع در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 تغییر کرده است.

وی امیدوار است که از حزب مکرون در انتخابات پارلمانی اروپا پیشی گیرد و حزب رئیس جمهوری فرانسه را به جایگاه دوم سوق دهد.

رئیس جمهوری فرانسه نیز در واکنش به این موضوع، کارنامه نمایندگان حزب 'اجتماع ملی' در پارلمان اروپا را هدف رگبار سنگین انتقادات خود قرار داده و آن را مصیبت بار خواند.

احزاب راست افراطی در اروپا نیز که در چند سال اخیر در بسیاری کشورها قدرت فراوان یافته‌اند، اینک با برگزاری گردهمائی‌ها و هماهنگ کردن برنامه‌ها در جستجوی تشکیل یک گروه گسترده در پارلمان اروپا هستند. نزدیکی آنان به ولادیمیر پوتین و حمایت دونالد ترامپ و اطرافیان او از این حزب، نشانه‌های هشداردهنده‌ای در نگاه نیروهای مخالف آنان است که از یادآوری پیاپی آن پرهیز نمی‌کنند.

حضور 'استیو بنن' مشاور پیشین دونالد ترامپ در پاریس، در آستانه انتخابات اروپا یکبار دیگر فرصت انتقاد از حزب 'اجتماع ملی' را فراهم ساخت. استیو بنان که از جنبش‌های راست افراطی در اروپا حمایت می‌کند، در گذشته در جهت کسب منابع مالی برای حزب مارین لوپن تلاش کرده بود.

تعداد شرکت کنندگان در انتخابات های پارلمانی اتحادیه اروپا از سال 1979، در هر دوره کاهش یافته و رهبران این اتحادیه امیدوارند که دورنمای خروج انگلیس از اتحادیه و رسوایی راستگرایان اتریشی، رای دهندگان را بسیج کند.

«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا نیز در همایشی در وین از اروپایی ها خواست در جایی که ارزش جنگیدن دارد، مبارزه کنند.