۰ نفر

بخشش را به یکدیگر بیاموزیم

۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۵:۰۰
کد خبر: 364035
بخشش را به یکدیگر بیاموزیم

زندگی روزمره پر از اتفاقات تلخ و شیرین است. در میان این اتفاقات گاه می‌رنجیم و گاه می‌رنجانیم. اما اینکه چگونه این اتفاقات تاثیر بدی در زندگی‌مان نداشته باشد، نیازمند نگاه ما به این قضیه است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  آرمان، وقتی فردی، باعث ناراحتی افراد دیگر می‌شود و یا به آنها آزار می‌رساند، ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا مورد بخشش قرار گیرد. افرادی که اطرافیانشان را می‌بخشند، دارای شجاعت و قدرت گذشت هستند. بخشیدن و فراموش‌کردن خطاهای دیگران زمانی برای افراد سخت‌تر می‌شود که توسط فردی که به او اعتماد داشته‌اند، آسیب دیده باشند. در واقع فرایند بخشیدن، مرحله‌ای است که نیاز به فداکاری و انعطاف‌پذیری دارد. با توجه به مطالعات انجام شده، در واقع بخشیدن دیگران می‌تواند سلامت عمومی را از طریق کاهش سطح استرس و بهبود سلامت قلب بهبود بخشد.

به خودتان فرصت دهید

افراد در موقعیت‌های مختلف عکس‌العمل‌های مختلفی نشان می‌دهند اما نکته حائز اهمیت این است که گاهی افراد از خود توقع دارند تا به سرعت خطای انجام شده را ببخشند و یا اطرافیان از آنها می‌خواهند که فرد خاطی را ببخشد. حال آنکه این امر با توجه به خصوصیات شخصی مختلف نیازمند گذر زمان و نیازمند پردازش وضعیت به‌وجود آمده است. وقتی افراد به خودشان فرصت نمی‌دهند تا ببخشند و به‌نوعی در بخشیدن و فراموش‌کردن فرصت زمان کمی به خود می‌دهند، در مواردی باعث می‌شوند تا احساس خشم و تنفر پنهان در آنها به‌وجود آید.

آنچه شما را آزرده بنویسید

زمانی که افراد ناراحت هستند و فرد مقابل را صاحب خطایی می‌دانند که قابل بخشش نیست و به‌نوعی احساس می‌کنند نمی‌توانند ببخشند تنها کاری که می‌توانند انجام دهند این است که در دفتر خاطرات یا دفتر وقایع روزانه در مورد احساسات خود و ارتباط با دوستان و اعضای خانواده و در مورد وضعیتی که برایشان به‌وجود آمده بنویسند و زمانی که احساس می‌کنند تخلیه شده‌اند می‌توانند تصمیم درستی بگیرند.

خود را در شرایط دیگران قرار دهیم

گاهی قراردادن خودمان در موقعیت دیگران به ما کمک می‌کند تا شرایط فردی را که از دست او رنجیده‌خاطر شده‌ایم بهتر درک کنیم. مطمئنا اگر افراد خود نیز خطایی انجام دهند حتی اگر پشیمان هم باشند، اغلب قادر به ابراز نیستند و به‌نوعی می‌توان گفت کوتاه نمی‌آیند. هر کس از جمله خود ما در طول زندگی اشتباه می‌کنیم، در واقع جایزالخطابودن انسان بر کسی پوشیده نیست اما در این خطاها چه کسانی را آزار می‌دهیم و به چه میزان شهامت عذرخواهی‌کردن را داریم به خصوصیات فردی‌مان بازمی‌گردد. افراد باید به این واقعیت توجه کنند، نگهداری خشم و غضب نسبت به دیگران اغلب باعث می‌شود، خود فرد آسیب ببیند. نکته حائز اهمیت این است که کینه‌ای‌بودن بیشتر از طرف مقابل به خود انسان صدمه می‌زند.

دلگیری‌های ما گنجینه‌ای از تجربیات

یادگیری و آموختن در زندگی در تمامی مراحل وجود دارد، حتی زمانی که ناراحت و دلگیر شده‌اید، به‌نوعی وضعیت به‌وجود آمده کمک خواهد کرد تا در شرایط زمانی و مکانی دشوار، گنجینه‌ای بی‌نظیر از تجربیات را به‌دست آورید. در زندگی روزمره آزرده‌خاطرشدن نباید افراد را مایوس کند بلکه این امر برای یادگیری فرصت جدیدی است. موفقیت در برخورد با چنین اتفاقاتی نشان‌دهنده پیشرفت در مباحث رفتاری است. در اوقاتی که سپری می‌شود، به‌جای تمرکز بر نکات منفی، لازم است بر نکات مثبت تکیه شود و افراد به‌خاطر درس‌هایی که آموخته‌اند، شاکر باشند. نکته حائز اهمیت این است که کینه‌ای‌بودن بیشتر از طرف مقابل به خود انسان صدمه می‌زند.