۰ نفر

چگونه بر اعصاب خود مسلط شویم؟

۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۷:۵۷
کد خبر: 309335
چگونه بر اعصاب خود مسلط شویم؟

خشم می‌تواند منجر به مشکلاتی مثل استرس، بی‌خوابی، مشکلات گوارشی و سردرد شود. اما نکته مهم این است که شما می‌توانید یاد بگیرید که بر اعصاب خود مسلط باشید.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، یک مطالعه در همین زمینه نشان می‌دهد، رفتار درمانی شناختی می‌تواند کنترل افراد روی خشمشان را بالا ببرد، همان‌طور به این وسیله می‌توان پرخاشگری و افسردگی ناشی از خشم را کاهش داد.این نوشته را بخوانید تا ببینید که چگونه بر اعصاب خود مسلط باشیم.

تمدد اعصاب

راه‌کارهای ساده‌ای به تسکین احساسات اعصاب شما کمک می‌کند. سعی کنید این مراحل ساده را امتحان کنید: تمرین کنید از دیافراگم نفس بکشید. ما به شما توصیه می‌کنیم از این مزایای تنفس دیافراگمی برای کنترل خشمتان استفاده کنید. اگر این نوع تنفس برای شما عادت شود قطعا استرس کمتری را هم در زندگی‌تان تجربه خواهید کرد. تنفسی که از ناحیه قفسه سینه صورت می‌گیرد، آرامش‌بخش نیست بنابراین سعی کنید عمیق‌تر نفس بکشید. در حالی‌که آرام نفس می‌کشید چند کلمه آرامش بخش مثل: «آروم باش» یا «سخت نگیر» را تکرار کنید. به جای تمرینات ورزشی شدید، سمت ورزش‌هایی بروید که باعث آرامش اعصاب می‌شوند.همه این تمرینات را به صورت روزانه انجام دهید. در نهایت این تمرینات باید آن‌قدر تکرار شوند تا در زمان عصبانیت شما بتوانید به صورت خودکار از آنها استفاده کنید و تنش را در درون خودتان و محیط اطراف‌تان پایین بیاورید.

حل مشکل

گاهی اوقات خشم و سرخوردگی ناشی از مشکلات بسیار واقعی و غیر قابل اجتناب از زندگی ماست. عصبانیت ما در مقابل این مشکلات در واقع طبیعی‌ترین پاسخ ممکن است. برخی افراد بر این باورند که هر مشکلی راه‌حلی دارد. این باور به خنثی کردن خشم آنها کمک می‌کند زیرا همیشه به جای تمرکز بر مشکل، روی صورت مساله و راه حل آن تمرکز می‌کنند.وقتی مشکل مهمی پیش می‌آید، برنامه‌ریزی کنید و مدام پیشرفتتان در مواجه شدن با مشکل مورد نظر را زیر نظر بگیرید. اگر نیاز به راهنمایی دارید از کسی برای سازمان‌دهی و مدیریت زمان کمک بگیرید. اما اگر بهترین راه‌حل را برای مشکلتان پیدا نکردید خودتان را سرزنش نکنید.

تامل کنید

افراد عصبی معمولا عجول هستند، زود عصبانی می‌شوند و زود نتیجه‌گیری می‌کنند، اما این اصلا خوب نیست. پس اگر شما هم جزو این افراد هستید، بهتر است تند نروید. با دقت به حرف‌های دیگران گوش کرده و قبل از پاسخ دادن کمی تامل کنید. به جای اینکه اولین چیزی را که به ذهن‌تان می‌رسد بیان کنید، با دقت به چیزی که می‌خواهید بگویید توجه کنید. درباره عواقب عصبی شدن بیشتر فکر کنید.

شوخ‌طبعی

شوخ‌طبعی از راه‌های مختلف، خشم را خنثی می‌کند. در واقع به شما کمک می‌کند دیدگاه متعادل‌تری نسبت به موضوعی که باعث عصبانیت‌تان شده است پیدا کنید، به عبارتی لازم نیست تمام موارد را جدی بگیرید. درباره‌ شوخ‌طبعی به دو نکته توجه کنید. اول اینکه سعی نکنید با خنده از مشکل فرار کنید. این راهکار فقط برای این است که به اعصابتان مسلط شوید و از شوخ‌طبعی در جهت ساختن دوباره خودتان استفاده کنید. نکته دوم اینکه از شوخ‌طبعی برای طعنه‌زدن به دیگران استفاده نکنید، این نوع شوخ‌طبعی، دیگران را آزار می‌دهد و در واقع نمونه پرخاشگری به شخصیت دیگری است.

تغییر محیط

گاهی اوقات به صورت اتفاقی، شرایط خاصی به وجود می‌آید که شما را سریع‌تر عصبانی می‌کند. مشکلات و مسئولیت‌های شما می‌تواند بار سنگینی بر دوش شما باشد و این باعث پایین‌تر آمدن آستانه حساسیت شما می‌شود، در نتیجه زودتر به دام عصبانیت می‌افتید. تصور کنید خشم یک جاده است و شما با رانندگی در این جاده خودتان و اطرافیان‌تان را در معرض خطر قرار می‌دهید. حالا که صحبت از رانندگی شد، بد نیست بدانید رانندگان عصبی، تهاجمی‌تر رانندگی می‌کنند و طبق گزارشات، احتمال تصادف بیشتری نسبت به سایرین دارند. اگر مسیرهای پُررفت‌‌و‌آمد شما را عصبی می‌کند، سعی کنید مسیرهایی که کمتر شلوغ هستند یا مناظرشان کمتر ذهن‌تان را به‌هم می‌ریزد انتخاب کنید. اگر رانندگی موجب عصانیت شما می‌شود، از وسیله‌های عمومی جایگزین استفاده‌ کنید. یافتن جایگزین مناسب می‌تواند اعصاب شما را آرام کند و هم جاده‌‌ها را برای دیگران امن‌تر نماید.