۰ نفر

به بهانه نقض حقوق‌ بشر صورت گرفت؛

تحریم ۸فرد و ۳نهاد ایرانی از سوی اتحادیه اروپا

۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۱۷:۴۹
کد خبر: 519973
تحریم  ۸فرد و ۳نهاد ایرانی از سوی اتحادیه اروپا

اتحادیه‌اروپا امروز در بیانیه ای ضمن تمدید یک‌ساله تحریم‌های پیشین علیه تهران به بهانه نقض حقوق بشر اعلام کرد که ۸ فرد و ۳ نهاد ایرانی را نیز به لیست تحریم‌های خود اضافه کرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، اتحادیه‌اروپا امروز دوشنبه در بیانیه‌ای از تحریم ۸ فرد و ۳ سازمان ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر خبر داد.

بر اساس اعلام وبگاه اتحادیه اروپا، در بیانیه صادره از سوی بروکسل در این خصوص ادعا شده است: شورای اروپا امروز تصمیم گرفت اقدامات محدودکننده خود در پاسخ به نقض حقوق بشر را تا ۱۳ آوریل سال ۲۰۲۲ میلادی (به مدت یک‌سال دیگر) تمدید کند. این تحریم ها شامل ممنوعیت ورود افرادی (به کشورهای عضو اتحادیه اروپا) می شود که نامشان در لیست تحریم ها وارد شده است؛ مسدود شدن دارایی آنها نیز ذیل این اقدامات قرار دارد.

در بیانیه صادره از سوی شورای اروپا در این خصوص آمده است: این اقدامات در سال ۲۰۱۱ میلادی وضع شد و از آن زمان به بعد، به صورت سالیانه تمدید شده اند.

بیانیه مذکور در ادامه اضافه کرد: شورا ۸ نفر و ۳ نهاد دیگر را با توجه به نقش آنها در استفاده از زور در تظاهرات نوامبر سال ۲۰۱۹ در ایران به فهرست تحریمی اضافه کرده است. در مجموع، در این فهرست نام ۸۹ نفر و ۴ نهاد حقوقی قرار دارد.

اتحادیه اروپا اعلام کرد: « این تحریم‌ها شامل ممنوعیت ورود به اتحادیه اروپا و مسدود شدن دارایی‌های افراد تحریم شده می‌باشد. همچنین این محدودیت‌ها شامل ممنوعیت صادرات تجهیزاتی می‌شود که ممکن است از آن برای سرکوب اعتراضات داخلی و نظارت بر ارتباطات استفاده ‌شود. شهروندان و شرکت‌های اروپایی نیز از تامین سرمایه برای افراد و نهادهایی که در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارند، منع شده‌اند».

این اقدامات برای نخستین بار در سال 2011 وضع شده و هر ساله بر اساس ادعای اروپایی‌ها تمدید می‌شود. در حال حاضر و با توجه به تحریم‌های جدید، 89 فرد و 4 نهاد ایرانی در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، سردار «حسین سلامی» فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله افراد تحریم شده ایرانی توسط اتحادیه اروپا است.

این تحریم‌ها در حالی علیه تهران اعمال می‌شود که ایران و سه کشور اروپایی به همراه روسیه و چین در حال مذاکرات برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک هستند.

در این مذاکرات اتحادیه اروپا نقش هماهنگ کننده را ایفا می‌کند. دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین این گفت‌وگوها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای تشکیل و بررسی‌ها را انجام دهد.

نتایج بررسی‌های این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأت‌های برای تنفس و مشورت‌ به پایتخت‌ها برمی‌گردند و روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم خواهند آمد.