۰ نفر

اولین تجاوز آمریکا به خاک سوریه در دوره بایدن

۱۱ اسفند ۱۳۹۹، ۸:۵۲
کد خبر: 509900
اولین تجاوز آمریکا به خاک سوریه در دوره بایدن

بامداد جمعه بمب‌افکن‌های «اف - 15 » آمریکایی در تجاوزی آشکار، به خاک سوریه حمله کرده و یکی از مواضع گروه‌های مقاومت اسلامی را در منطقه «البوکمال» در شرق این کشور هم مرز با عراق هدف قرار دادند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، هرچند این حمله اولین تجاوز به خاک یک کشور در دوران ریاست جمهوری "جو بایدن" رییس جمهوری آمریکا بود، اما بمب‌افکن‌های آمریکایی پیش از آن بارها و در حمایت از گروه‌های تروریستی به ویژه «داعش» و «تحریرالشام» مواضع ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی را در طول دوران 10 ساله بحران این کشور بمباران کرده بودند، ولی فرق حمله این بار آمریکایی‌ها به خاک سوریه، هدف قرار دادن مواضع گروهای مقاومت عراقی در خاک سوریه و به بهانه پاسخ به حمله گروه تازه تأسیس با نام «سرایا اولیا الدم» بود که مسئولیت حمله دوم اسفند ماه به پایگاهی در فرودگاه اربیل را به عهده گرفته بود.

آمارهای ضد ونقیضی در خصوص شمار شهدای حمله بمب‌افکن‌های آمریکایی به پایگاه نیروهای مقاومت در بوکمال سوریه اعلام شد؛ برخی منابع رسانه‌ای از شهادت 17 نفر در این حمله خبر دادند؛ برخی دیگر از شهادت 6 نفر و برخی هم اعلام کردند که حمله آمریکایی‌ها به خاک سوریه یک شهید و چند زخمی داشته که در نهایت آمار یک شهید تایید شد.

به دنبال این حمله "لوید اوستین" وزیر دفاع آمریکا طی سخنانی بدون اشاره به نقض منشور ملل متحد در حمله به خاک کشوری با حاکمیت مستقل اعلام کرد که «من به رییس جمهور بایدن گفتم که به اهدافی در سوریه حمله شود».

وزیر دفاع آمریکا همچنین بدون ارایه سندی مدعی شد که «مطئنیم اهدافی را که ما در سوریه هدف قرار دادیم، به شبه نظامیانی تعلق داشت که مسئول حمله به اربیل بودند! ما پیشتر گفته بودیم که بر اساس جدول زمانی به این حادثه واکنش نشان می‌دهیم».

«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز شامگاه جمعه در تشریح تجاوز بمب‌افکن‌های آمریکایی به پایگاه نیروهای مقاومت اسلامی در شرق سوریه گفت که دو جنگنده – بمب افکن اف-15 با هفت راکت یک پایگاه نظامی در منطقه بوکمال را هدف قرار دادند.

وی بدون اشاره به حضور غیر قانونی نیروهای آمریکایی در عراق و اقدام تروریستی بمب‌افکن‌های آمریکایی در خاک سوریه مدعی شد که «آمریکا در راستای حمایت از شهروندان و همپیمانان خود اقدام کرده است!». حمله‌ای که ادعا شده قبل از انجام به نیروهای روسیه اطلاع‌رسانی شده بود.

بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا نیز بامداد امروز (یکشنبه) با ارسال نامه‌ای به «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان و «پاتریک لیهی» رئیس موقت مجلس سنای آمریکا، دستور خود برای حمله تجاوزکارانه به شرق سوریه را توجیه کرد.

به نوشته وبگاه «بلومبرگ»، بایدن در این نامه - که بعد از اعتراض و انتقاد برخی قانون‌گذاران دمکرات به این تصمیمش ارسال شده - مدعی شد که با حمله به اهدافی در شرق سوریه قصد داشته از تداوم حملات به نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور در عراق جلوگیری کند.

اقدام جنایت بار بامداد جمعه تروریست‌های آمریکایی در سوریه در عین حالی که با هشدار و مخالفت گروه‌های عراقی، کشورهای چین و روسیه و دولت سوریه مواجه شد، در عین حال با حمایت رژیم صهیونیستی و انگلیس همراه گردید.

رژیم صهیونیستی که در سال‌های اخیر به عنوان نیروی هوایی تروریست‌های در حال جنگ در سوریه بارها مواضع ارتش این کشور و جبهه مقاومت اسلامی را بمباران کرده، از حمله آمریکایی‌ها به پایگاه جبهه مقاومت اسلامی در بوکمال حمایت و ابراز خرسندی کرد.

«دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس نیز با انتشار پیامی در توئیتر، ضمن حمایت از حمله متجاوزانه پنتاگون در خاک سوریه ادعا کرد که این اقدام، پاسخی هدفمند علیه گروه‌های شبه‌نظامی بود که به پایگاه‌های آمریکا در عراق حمله کردند.

اما این یک روی قضیه بود و کشورهایی همچون روسیه، سوریه و چین نسبت به اقدام تجاوزکارانه تروریست‌های آمریکایی واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند.

وزارت خارجه روسیه هم حمله هوایی آمریکا به اهدافی در مرز سوریه و عراق را محکوم کرد و از واشنگتن خواست که به حاکمیت دمشق احترام بگذارد.

وزارت خارجه چین نیز در واکنش به حمله تجاوزکارانه آمریکا به شرق سوریه، خواستار احترام گذاشتن تمام طرف‌ها به تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه شد.

وزارت امور خارجه سوریه نیز در بیانیه‌ای با بزدلانه خواندن حمله هوایی آمریکا به بوکمال و محکوم نمودن آن اعلام کرد که «دولت بایدن باید دست از سیاست‌های دونالد ترامپ بردارد».

در این بیانیه آمده است: «سوریه به شدت حمله بزدلانه آمریکا به مناطقی در استان دیرالزور در نزدیکی مرز سوریه با عراق را که در تضاد با قانون بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است، محکوم می‌کند و درباره اینکه این حمله پیامدهایی در تشدید اوضاع منطقه خواهد داشت، هشدار می‌دهد».

وزارت خارجه سوریه این حمله را نشانه منفی سیاست‌های دولت جدید آمریکا دانسته و تصریح کرد که انتظار دمشق از دولت بایدن این است که عامل به قوانین بین‌الملل باشد و نه قانون جنگل که دولت سابق آمریکا در تعامل با بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی آن را در پیش گرفته بود.

وزارت امور خارجه و مهاجران سوریه همچنین در اقدامی دیگر دیروز (شنبه) در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت تایید کرد که حمله بمب‌افکن‌های آمریکایی به خاک سوریه، مفاد قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد را از سوی واشنگتن نقض کرده است.

چند نکته درباره حمله آمریکایی ها به بوکمال

برخی کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که حمله بمب‌افکن‌های آمریکایی به مواضع گروه‌های مقاومت اسلامی در خاک سوریه با اعلام قبلی نشان داد که جو بایدن تحت فشارهای داخلی این اقدام را کرده و نمی‌خواهد همانند ترامپ رییس جمهوری جنگ طلب سابق آمریکا تنش‌ها در منطقه افزایش یابد، که کم بودن آمار تلفات و خروج نیروهای مستقر در آن پیش از حمله خود گویای این موضوع است.

نکته بعدی این که هم اکنون تمرکز بایدن روی اقدامات «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی متمرکز شده و وی به دنبال گوشمالی این مقام سعودی است تا وی دست از اقدامات فتنه‌گرانه منطقه‌ای و داخلی خود بردارد و تنش‌ها در منطقه کاهش یابد.  

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که بایدن برای کم شدن تنش‌ها در منطقه باید در کنار گوشمالی بن سلمان، نیروهای آمریکایی را از دو کشور عراق و سوریه خارج کرده و دست از حمایت واشنگتن از گروه‌های تروریستی بردارد تا منطقه به آرامش برسد.