۰ نفر

در بیانیه بیش از ۵۰ مقام و شخصیت آمریکایی؛

مقام‌های آمریکایی خواستار بازگشت دولت جدید به برجام شدند

۲۴ آذر ۱۳۹۹، ۲۲:۱۴
کد خبر: 489928
مقام‌های آمریکایی خواستار بازگشت دولت جدید به برجام شدند

بیش از ۵۰ شخصیت و مقام سابق آمریکا در بیانیه‌ای خواستار بازگشت دولت بعدی آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران شده‌اند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، بیش از ۵۰ شخصیت و مقام سابق آمریکایی از دولت آتی آمریکا خواسته‌اند به توافق هسته‌ای با ایران بازگردد.

در میان افرادی که این بیانیه را امضا کرده‌اند نام پنج سفیر سابق آمریکا در فلسطین اشغالی، «جوزف نای»، تئوری‌پرداز مفهوم قدرت نرم و «چاک هیگل»، وزیر دفاع اسبق آمریکا دیده می‌شود.

در این بیانیه آمده است: «خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و احیای تحریم‌ها به ایران که قبلاً به برجام پایبند بود اجازه داد از محدودیت‌های برجامی در زمینه غنی‌سازی و ممنوعیت اقدامات تحقیق و توسعه فراتر رود.»

نگارندگان همچنین خواسته‌اند آمریکا بار دیگر ائتلاف خود با اروپا، روسیه و چین را احیا کند. در این بند از بیانیه آمده است: «قدرت‌های منطقه و قدرت‌های خارج از منطقه باید با هم برای محدود کردن اشاعه سلاح‌های متعارف همکاری کنند. ایران تنها در صورتی حاضر به حضور بر سر میز مذاکره در خصوص موشک‌های بالیستیک خواهد شد که این مسائل در یک چارچوب منطقه‌ای مورد بحث قرار گیرند.»

نگارندگان نامه علاوه بر این از دولت آمریکا خواسته‌اند خطر درگیری با ایران را کاهش داده و «ارتباطات رسمی» با این کشور را احیا کند. آنها نوشته‌اند: «نبود یک کانال ارتباط میان ایران و آمریکا به خطرات [برای وقوع جنگ] می‌افزاید.»

آنها همچنین خاطرنشان کرده‌اند ترور اخیر «محسن فخری‌زاده» دانشمند هسته‌ای ایران خطر درگیری را افزایش داده است.

محسن فخری‌زاده، رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع بعدازظهر روز جمعه هفتم آذر ماه در حمله عناصر تروریست مسلح به خودروی ایشان به شهادت رسید.

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد. با این حال او در تحقق این هدف ناکام مانده است.