۰ نفر

بیمه جایگزین رعایت اصول ایمنی در کارگاه‌ها نمی‌شود

۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۳۱
کد خبر: 524062

بیمه جایگزین رعایت اصول ایمنی در کارگاه‌ها نمی‌شود

مدیر بیمه‌های مسئولیت شرکت بیمه ما، با بیان اینکه بیمه جایگزین رعایت اصول ایمنی نمی‌شود، افزود: بیمه کردن، فاکتور جلوگیری از حوادث شغلی نیست.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از چابک آنلاین، مصطفی آقارضی، با اشاره به افزایش آمار حوادث کار، بیماری های ناشی از کار و توسعه روز افزون مشکلات زیست محیطی همانند پاندمی کرونا، افزود: همراه با افزایش این موارد سازمان ها وادار به رعایت مواردی برای سلامت وایمنی محیط کار شدند تا برنامه ای جدی درحوزه اچ اس ای پیاده سازی کنند.

وی،با بیان اینکه اداره بازرسی وزارت کار در راستای ماده 85 قانون کار آیین نامه های ایمنی و حفاظت بهداشتی را تنظیم کرده،گفت: درحدود 66 آیین نامه ارزشمند تدوین شده اما با این وجود، در سال 99 حدود 1900 نفر فوتی  درکارگاههای سراسر کشور وجود داشته است.

وی، ادامه داد: حدود یک دهم این آمارمتعلق به جامعه زنان و مابقی را جامعه مردان تشکیل می دهد که می توانند نیروی مولد و محرک جامعه باشند و نقطه قابل توجه این آمار این است که 43 درصد این تعداد را سقوط از ارتفاع تشکیل می دهد.

مدیربیمه های مسئولیت شرکت بیمه ما، با بیان اینکه رعایت آیین نامه های اداره کار برای کارگاهها هزینه دارد، افزود: این هزینه ای ظاهری است ولی خروجی آن ، سرمایه گذاری و حفظ منابع انسانی و مادی است.

وی،اظهارکرد: درآیین نامه 98 مصوب شورایعالی بیمه به موضوع رعایت آیین نامه حفاظت بهداشت و ایمنی کارگاهها توجه جدی شده و اینگونه نیست که صنعت بیمه نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد.

آقارضی با اشاره به آیین نامه 85 شورایعالی بیمه که مربوط به ارزیابان خسارت است، گفت: شرکت های بیمه ای برای ارزیابی خسارت مکلف به کمک گرفتن از ارزیابان خسارت است که این خود کمک بسیار بزرگی به صنعت بیمه است.

وی، توضیح داد: بسیاری از ارزیابان،همکاری بسیار خوبی دارند و بسیار نکته بینانه ارزیابی و کارشناسی کرده وکمک ارزشمندی به صنعت بیمه می کنند.

مدیر بیمه های مسئولیت شرکت بیمه ما، با بیان اینکه صنعت بیمه هم تکلیف قانونی دارد و هم تجربه شیرینی از همکاری با ارزیابان خسارت دارد، گفت: درگذشته شرکت های بیمه ای کارمندان خودرا برای ارزیابی خسارت می فرستاند که کار خرفه ای نبود.

وی درپاسخ به این سوال که باطبقه بندی کردن کارگاهها از منظر بروز حادثه توسط بازرسان کار و بالارفتن حق بیمه برای کارگاههای با تعداد حوادث بیشتر،کمکی به بحث ایمنی می شود،گفت: در حال حاضرنزدیک به 70 درصد  آمار رشته مسئولیت در صنعت بیمه مربوط به بیمه نامه های مسئولیت کارفرما دررابطه با کارکنان است.

آقارضی، افزود: این مسئولیت به عهده وزارت کار است و صنعت بیمه هم از آن استقبال خواهد کرداما صنعت بیمه مشاغل مختلف را به طور میانگین بر 7 طبقه شغلی طبقه بندی کرده است.

 وی بیان کرد: به عنوان مثال در بیمه مسولیت کارفرما در قبال کارکنان صنعتی، خدماتی و بازرگانی ، مشاغل در ۷ طبقه ، طبقه بندی شده که در طبقه ۱ ، مشاغل با ریسک بسیار پایین و هرچه طبقات بالاتر می رود نرخ هم افزایش می یابد. 

مدیر بیمه های مسئولیت شرکت بیمه ما، تصریح کردکه، ( مثلا نرخ طبقه ۱ معادل 0.19 در هزار و نرخ طبقه ۷ معادل 1.2 در هزار است ) در واقع مشاغل طبقات بالاتر درجه ریسک بالقوه بالایی نسبت به مشاغل طبقه پایین تر دارند.

آقارضی، اظهارکرد: اگر اداره کار و بازرسی کار به این حوزه ورود کند و اقدامی انجام دهد صنعت بیمه هم می تواند از آن بهره برداری کند اما برای عملیاتی کردن آن نیاز به زیرساخت  دارد که زمان بر خواهد بود.