۰ نفر

معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین:

نرخ سود بانکی مناسب چقدر است؟/ سرعت بالای رشد بدهی نظام بانکی نسبت به دارایی‌ها

۲۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۴۵
کد خبر: 279077
نرخ سود بانکی مناسب چقدر است؟/ سرعت بالای رشد بدهی نظام بانکی نسبت به دارایی‌ها

معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی با تاکید بر این‌که افزایش نرخ سود سپرده باعث تشدید مشکلات نظام بانکی خواهد شد، اظهار کرد: دارایی بانک‌ها در حال حاضر از تسهیلات و سودی که می‌دهند کم‌تر است؛ در واقع رکود بانکی و افزایش مطالبات معوق باعث شده بدهی نظام بانکی با سرعت بیشتری نسبت به دارایی‌ها آن رشد کند.

اقتصادآنلاین - فاطمه اکبرخانی؛ حمید زمان زاده در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصادآنلاین با بیان این‎‌که افزایش نرخ سود بانکی، وضعیت تولید و سرمایه‌گذاری را به خطر می‌اندازد، تصریح کرد: در بخش واقعی اقتصاد، افزایش نرخ سود حقیقی باعث انقباض اقتصادی و کاهش تولید می‌شود اما در بخش اسمی، نرخ سود یکی از عوامل تعیین کننده دارایی مردم است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بالا بودن نرخ سود بانکی باعث افزایش تمایل مردم به سپرده‌گذاری در بانک‌ها و انقباض سایر بازارها همچون طلا و ارز و مسکن خواهد شد.

او نرخ سود بانکی را یکی از عوامل مهم برای تنظیم بازارهای دارایی دانست و اضافه کرد: اگرچه کاهش نرخ سود منجر به رونق اقتصادی و تولید می‌شود اما از طرفی دیگر عامل محرک و تنش‌زا برای بازارهای همسو و افزایش بی ثباتی در این بازارها است.

زمان‌زاده بهترین نرخ سود بانکی با توجه به شرایط اقتصادی کشور را حدود 15 درصد اعلام کرد و گفت: با این نرخ سود، دولت هم بازارهای دارایی و تورم را کنترل و هم ترازنامه بانک‌ها را تعدیل می‌کند.

معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی با بیان این‌که افزایش نرخ سود به جهت کنترل تورم و دارایی به صورت موقتی موثر است، خاطرنشان کرد: اگرچه کاهش نرخ سود بانکی در کوتاه مدت باعث تشنج بازارها خواهد شد اما در بلند مدت، نظام بانکی را ساماندهی می‌کند.