۰ نفر

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران:

اتحادیه‌ نانوایی‌ها خواهان افزایش قیمت نان هستند

۲۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۸:۵۱
کد خبر: 480968
اتحادیه‌ نانوایی‌ها خواهان افزایش قیمت نان هستند

عباس ارشدی با بیان اینکه مصارف ۱۰ هزار واحد خبازی در تهران بازبینی می‌شود، گفت: تفاهم‌نامه‌ای با مراکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی منعقد شده است تا در زمان کرونا با کنترل‌های ما همراه باشد و این فعالیت مشترک می‌تواند جنبه تنبیهی و تشویقی از لحاظ تخصیص گندم و آرد داشته باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، عباس ارشدی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران، اظهار کرد: با توجه به فراز و نشیب‌های پیش آمده درباره گندم، آرد و نان در استان تهران مشکل خاصی نداریم و سیلوهای ذخیره‌سازی با توجه به خریدی که امسال انجام شد شرایط و کیفیت خوب و ایده‌آلی دارند.

وی کیفیت گندم استان را خوب ارزیابی کرد و گفت: بخشی از گندم مورد نیاز استان تهران از استان‌های جنوبی تولید کننده گندم مثل فارس، کردستان، کرمانشاه و گلستان تأمین می‌شود و از لحاظ کیفیت خوب است.

در تهران کمبود آرد وجود ندارد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران به وجود دو نوع توزیع گندم از لحاظ تولید آرد اشاره کرد و افزود: ابتدا توزیع گندم یارانه‌ای نوع یک که قیمت آن ۶۶۵ تومان و یارانه‌ای نوع دوم ۹۰۰ تومان بوده و قیمتی که اعلام شده به کارخانه‌ها بر اساس سنوات گذشته است.

ارشدی در ادامه با تأکید بر اینکه در تهران کمبود آرد وجود ندارد، بیان کرد: حدود ۷۰ درصد از خبازی‌های ما از گندم نوع یک یارانه‌ای استفاده می‌کنند و یارانه بیشتری به نانوایان داده می‌شود، ۳۰ درصد نیز از یارانه نوع دوم برخوردار می‌شوند.

وی تصریح کرد: مشکلی که برای ما در ماه‌های گذشته رخ داد، بحث حمل آرد بود که با تدابیری که در استان تهران با برگزاری جلسات مختلف استانداری تهران موضوع حل شده و ما هیچ‌گونه کمبود و کسری در آرد  نداریم همچنین کیفیت گندم بسیار ایده‌آل است و ما نظارت کافی را در این بخش داریم ضمن اینکه دستگاه‌های نظارتی نیز در حال کنترل بخش توزیع کالا در میان مردم هستند.

اتحادیه‌ نانوایی‌ها خواهان افزایش قیمت نان هستند

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران با بیان اینکه در بخش تولید نان خبازان ما شرایط خوبی دارند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه خبازان متقاضی متعادل‌سازی قیمت نان هستند و در سنوات گذشته قیمت نان تغییر آن‌چنانی نکرده، اتحادیه‌ها خواهان افزایش نرخ نان هستند که موضوع در حال بررسی است که در صورت صلاحدید تصویب خواهد شد.

ارشدی ادامه داد: مشکل خاصی در بحث تولید آرد و توزیع میان خبازان نداریم و با توجه به تلاش همه سازمان‌های مربوطه امیدواریم نان با کیفیت و مطلوب به دست مردم برسد.

وی درباره افزایش قیمت تا آخر سال ۹۹ با بیان اینکه این موضوع در کمیته‌های مختلف در حال بررسی است، اظهار کرد: اتحادیه‌ها و خبازان خواستار افزایش قیمت هستند که این موضوع در شورای گندم و آرد استان تهران همچنین کشور در حال بررسی است که با توجه به افزایش نداشتن قیمت گندم تصمیم نهایی و لازم طبق صلاحدید اتخاذ خواهد شد.

آرد مصارف صنف صنعت با آرد مصارف نان متفاوت است

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران در پاسخ به این سؤال که چرا آرد سبوسدار با کیفیت به دست نانوا نمی‌رسد بلکه به دست قنادی و مغازه نان فانتزی می‌رسد و نانوایان مجبور هستند سبوس را با قیمت آزاد خریداری یا افزودنی‌های دیگر اضافه کنند، گفت: آرد مصارف صنف صنعت با آرد مصارف نان متفاوت است؛ آردی که برای مصارف خبازی استفاده می‌شود در سه سطح سبوس‌گیری است؛ نان سنگک که آرد ۱۲ درصد، آرد ۱۵ درصد برای نان‌های لواش و تافتون، آرد ۱۸ درصد برای نان بربری کاربرد و استفاده دارد و صنف صنعت، ۱۹ و ۲۱ درصد سبوس را مصرف می‌کند که برای مصارف قنادی و صنف صنعت استفاده می‌شوند.

ارشدی با اشاره به اینکه مردم بیشتر به دنبال رنگ و روی نان هستند و هرچه رنگ آن روشن‌تر داشته باشد متقاضی بیشتری دارد، ابراز کرد: با توجه به تجربه‌ای که برای فروش نان کسب کردیم هر چقدر سبوس‌گیری کمتر شود نان، تیرگی بیشتری دارد و همین عامل باعث می‌شود برای خبازان سخت‌تر باشد البته نان با کیفیت، مغذی‌تر و از ویتامین بیشتری برخوردار خواهد بود.

 اضافه کردن سبوس، کنجد یا سبزیجات روی نان کار خطایی است

وی تصریح کرد: برخی اوقات در نانوایی‌ها مردم درخواست سبوس روی نان را دارند و نانواها سبوس را به شکل جدا روی نان می‌زنند که کار خطایی است و همین کار باعث سوختگی سبوس در تنور می‌شود که برای سلامت جسمی مردم مناسب نیست.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران در ادامه بیان کرد: از خبازان و مردم خواهش می‌کنم سبوس را بر روی نان استفاده نکنند حتی اضافه کردن کنجد یا سبزیجات نیز باعث سوختگی در تنور می‌شود و می‌تواند عامل بیماری باشد.

ارشدی با تأکید بر اینکه تلاش ما این است که از گندم سبوس کمتری گرفته شود و متناسب با استاندارهای تعریف شده آرد نان باشد، گفت: تلاش می‌شود در کارخانه‌جات این موارد رعایت شود و آردهایی با سبوس تعریف شده در اختیار خبازان قرار داده شود.

خروج آرد در بخش خبازی وجود دارد

وی در پاسخ به این سؤال که چرا نانوایی که مثلاً سهمیه ۶۰۰ کیسه آرد برای پخت دارد ۳۰۰ کیسه پخت انجام می‌دهد و مابقی آرد یارانه‌ای را می‌فروشد و یا اینکه فرد مجوز دارد اما نانوایی فعالی ندارد و فقط آرد یارانه‌ای را در بازار آزاد به فروش می‌رساند، بیان کرد: متأسفانه خروج آرد متصور است و با توجه به اینکه قیمت گندم اخیراً برای سال آتی اعلام شده همچنین خرید تضمینی آن افزایش پیدا کرده، تقاضا برای مصرف آرد در صنعت بیشتر شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران ادامه داد: خروج آرد در بخش خبازی وجود دارد اما اینکه چه کنیم که اتفاق نیافتد متأسفانه در سامانه تعریف شده است که بر اساس تصمیمات در شورای آرد و نان استان تهران و شهرستان‌ها لیست توزیع آرد در اتحادیه‌ها و سامانه مشخص و ثبت شده و با اعلام به نانواها در نانوایی‌ها انجام می‌شود.

کاهش سهمیه آرد نانوایی‌های با تولید کم

ارشدی تصریح کرد: بر اساس تصمیمات جدید گرفته شده باید واحدهای خبازی توسط کمیته‌ای با حضور نمایندگانی از استانداری، سازمان تعزیرات و با مدیریت سازمان صمت، کنترل‌های لازم را در خبازی‌ها داشته باشیم و واحدهایی که بیش از نیاز آرد دریافت می‌کنند را مهار و کنترل کنیم و واحدهایی که نسبت به تولید و توزیع آرد کمتری می‌گیرند بالانس و متعادل سازی کنیم.

وی با اشاره به اینکه دنبال این هستیم تا گروه‌هایی که نسبت به تولید و توزیع نان، آرد بیشتری دریافت می‌کنند را تعدیل کنیم تا سهمیه مازاد بر مصرف نباشد، گفت: در کارگروه جلسه استان مصوب شده است با تعامل سازمان صمت در هفته‌های آینده پیگیری کنیم و مصارف نانوایی‌ها را مورد بازبینی قرار دهیم.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران در پاسخ به اینکه برخی نانوایی‌ها با خرید آرد مازاد تولید خود را افزایش و اقدام به فروش آن به سوپرمارکت‌ها می‌کنند، پاسخ داد: همه این موارد در این کارگروه مورد بررسی و تحقیق قرار خواهد گرفت آرد ولی در این باره اگر فروش نان به سوپرمارکت برده می‌شود باز هم مصارف مردمی دارد.

 ۱۰ هزار واحد خبازی در تهران /برخی نانوایی‌ها به میزان آرد سهمیه‌ای اعتراض دارند

ارشدی با اشاره به اینکه برخی از نانوایی‌ها به میزان آرد سهمیه‌ای اعتراض دارند که کفاف فروش را نمی‌کند، بیان کرد: این موضوع توسط اتحادیه‌ها تنظیم می‌شود تا میزان عرضه متناسب با وضعیت استقرار واحد شهری یا روستایی و میزان فروش بر اساس برخی آیتم‌ها سهمیه اختصاص داده ‌شود.

وی تأکید کرد: ۱۰ هزار واحد خبازی در تهران داریم که باید مورد بازبینی قرار گیرند تا واحدی که سهمیه اضافه دارد کمتر دریافت کند و به واحدهای دارای کمبود اضافه شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران با بیان اینکه قیمت آرد آزاد در بازار متفاوت است و با توجه به شرایط و ضوابط تغییر می‌کند، خاطرنشان کرد: قیمت از ۱۰۰ تا ۱۱۰ تومان متغیر است ولی ما فروشنده گندم هستیم و گندم با یارانه به کارخانه تولید کننده آرد داده می‌شود و آن‌ها موظف هستند تا آرد را با قیمت تعیین شده به دست مصرف‌کننده برسانند.

ارشدی ادامه داد: اینکه قیمت‌ها در بازار متعدد و متفاوت بوده ممکن است قیمت دلالان یا افرادی که در این زمینه فعال هستند باشد که امیدواریم با هماهنگی دستگاه‌های نظارتی و متولیان امر به خصوص سازمان صمت و تعزیرات مدیریت و ساماندهی شود.

مردم کمک کنند تا مسائل بهداشتی در نانوایی‌ها رعایت شود

وی به ارائه و اعلام توصیه‌های لازم و دستورالعمل‌های بهداشتی به تمامی خبازی‌ها اشاره کرد و گفت: از زمانی که گندم وارد می‌شود باید موارد بهداشتی رعایت شود؛ ذخیره‌سازی‌ها مورد توجه هستند و به کارخانه‌های آرد و خبازی‌ها اعلام شده رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی انجام شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران با بیان اینکه مردم نیز باید کمک کنند تا مسائل بهداشتی رعایت شود، تأکید کرد: اکثر نانوایی‌ها هنگام خرید خلوت هستند اما در برخی ساعات روز مانند ابتدای صبح‌ها ممکن است شلوغ شوند پس مردم باید مراقب رعایت اصول بهداشتی باشند.

تفاهم‌نامه مشترک با مراکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی

ارشدی با بیان اینکه عدم رعایت موارد بهداشتی توسط نانواها به اتحادیه‌ها اعلام شده است، ابراز کرد: ماسک در خبازی‌ها توزیع می‌شود، مواد ضدعفونی را اتحادیه‌ها به شکل عمده تحویل می‌دهند، پرداخت پول نیز از طریق دستگاه کارت‌خوان انجام می‌شود تا پولی رد و بدل نشود و از همه مهم‌تر نانِ گرم از طریق مسیر مشخص تحویل مشتری می‌شود و مشکلی ندارد ولی در صورت عدم رعایت بهداشتی در محیط‌های خبازی ممکن است سبب بروز انتقال بیماری شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما تفاهم‌نامه‌ای را با مراکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی منعقد کردیم تا کنترل‌های بهداشتی در زمان کرونا با کنترل‌های ما همراه باشد که این فعالیت مشترک می‌تواند جنبه تنبیهی و تشویقی از لحاظ تخصیص گندم و آرد داشته باشد.