۰ نفر

در گفت‌و‌گو با اقتصادآنلاین مطرح شد؛

صادرات روزانه ۲۰۰۰کامیون کالا به عراق/ بهبود شرایط تجارت با بازگشایی بازارچه‌های مرزی

۱۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۸
کد خبر: 442957
صادرات روزانه ۲۰۰۰کامیون کالا به عراق/ بهبود شرایط تجارت با بازگشایی بازارچه‌های مرزی

عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق از صادرات روزانه ۲۰۰۰کامیون کالا به عراق خبر داد و گفت: در حال حاضر وضعیت تجارت دو کشور نسبت به فروردین ماه بهتر شده و بنابر وعده مسئولان عراقی در آینده نزدیک به روال عادی بازخواهد گشت.

اقتصادآنلاین - فاطمه اکبرخانی؛ حمید حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادآنلاین درباره شرایط فعلی تجارت ایران و عراق توضیح داد: شرایط تجارت دو کشور نسبت به فروردین ماه که مرز‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا بسته شده بود، بهتر شده و درحال حاضر علاوه بر مرز کردستان عراق، چهار بازارچه مرزی نیز برای نقل و انتقال کالا به به این کشور بازگشایی شده است.

حسینی ادامه داد: این درحالیست که بسته بودن مرز‌ها در فروردین ماه، زیان بسیاری به تجار دو کشور تحمیل کرد و به این ترتیب با کاهش یافتن حجم تجارت دو کشور، جایگاه عراق از دومین مقصد صادراتی ایران تغییر منفی کرد.

سقوط ۴۵۰میلیون دلاری صادرات ماهانه

این فعال بخش خصوصی درباره حجم فعلی نقل‌و‌انتقالات نیز بیان کرد: تا چند ماه پیش متوسط صادرات ما به این کشور ماهانه ۷۰۰ تا ۷۵۰میلیون دلار بود که این رقم از فروردین ماه تا کنون به دلیل شیوع ویروس کرونا با ۴۵۰میلیون دلار کاهش به حدود ۳۰۰میلیون دلار رسیده است؛ البته در حال حاضر روزانه ۲۰۰۰کامیون کالا به عراق صادر می‌شود و مسئولان عراقی امید داده‌اند که در آینده نزدیک شرایط تجاری دو کشور به روال عادی باز خواهد گشت.

حسینی درباره چشم‌انداز تجارت ایران و عراق تا پایان سال اظهار کرد: به رغم ظرفیت بسیار بالای تقاضا در عراق‌ برای اقلام کشاورزی و صنعتی ایران، حجم صادرات به این کشور در سال۹۸ نسبت به سال گذشته‌اش تنها ۰.۳ درصد افزایش یافت که دلیل عمده آن وجود برخی مشکلات از جمله عدم تطابق استانداردهای ایران با عراق، اعمال ممنوعیت‌های وارداتی از جانب این کشور و افت تقاضا برای خرید کالا‌های ایرانی بوده است.

عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق در پایان به میزان تجارت دو کشور درسال۹۸ اشاره کرد و گفت: طبق آمار گمرک، مجموع تجارت ایران و عراق طی سال۹۸ بیش از ۲۵ میلیون و ۶۸۶هزارتن به ارزش ۸میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار بود، اما حالا با توجه به مبهم بودن شرایط کرونا، فعلا چشم‌انداز دقیقی از آینده تجارت دو کشور تا پایان امسال وجود ندارد.