۰ نفر

سازمان ملی استاندارد:

توزیع بنزین در همه جایگاه‌ها یورو۴ می‌شود

۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۵
کد خبر: 233147
توزیع بنزین در همه جایگاه‌ها یورو۴ می‌شود

مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد گفت : از ابتدای سال آینده 60 درصد و از اول فروردین 98 حدود 80 درصد جایگاهها مکلف به عرضه بنزین یورو 4 خواهند شد.

پریچهر قزلباش که در سومین همایش و نمایشگاه ملی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی صنعت نفت سخن می گفت ، افزود : در سال 1400 همه جایگاههای عرضه سوخت کشور فقط بنزین یورو 4 در اختیار خواهند داشت.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، وی مهم ترین وظیفه سازمان استاندارد را تدوین استانداردهای ملی و مورد نیاز کشور دانست و گفت: تا 10 سال پیش 8 هزار استاندارد داشتیم اما در این مدت 30 هزار استاندارد مهم نوشتیم که یکی از آنها درباره کیفیت بنزین توزیعی بود.

وی در این حال تاکید کرد: برای گازوئیل استاندارد نوشته شده است اما چون هنوز امکان تولید این فرآورده با استانداردها وجود ندارد، اجرا نمی شود.

قزلباش با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد از سال 1392 و بر اساس تکلیف قانونی، نظارت‌های مختلفی بر روی جایگاه‌های عرضه گاز طبیعی فشرده (CNG) داشته است، گفت: 30 شرکت از سوی سازمان ملی استاندارد، بر جایگاه‌های عرضه CNG و تجهیزات آنها نظارت دارند.

وی افزود: سازمان ملی استاندارد ایران با اجباری کردن استانداردهای ملی که درباره جایگاه‌های تک منظوره و چند منظوره سوخت‌گیری است ، به حوزه نظارت بر اجرای استانداردهای جایگاه‌های عرضه سوخت CNG وارد شده است.

قزلباش تصریح کرد: این سازمان تاکنون به موضوع استانداردسازی 2400 جایگاه عرضه CNG ورود کرده‌ که البته این جایگاه‌ها به دلیل آن‌ه زیر نظر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است، وضع مطلوبی دارد و 1600 جایگاه اقدامات اصلاحی را انجام داده است.

مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد مصرف انرژی و محیط زیست تاکید کرد : جایگاه‌های عرضه CNG از 12 برند مختلف از جمله کشورهای آلمان، ایتالیا، کره جنوبی و غیره تجهیز شده‌ که دارای استانداردهای معتبری است ، اما وظیفه سازمان، یکسان‌سازی جایگاه‌ها از نظر استاندارد ملی ایران است.

قزلباش به برخی حوادث تلخ در جایگاه‌های عرضه CNG اشاره کرد و افزود: برخی حوادث و اتفاق‌های اخیر در جایگاه‌های عرضه CNG مربوط به دست کاری مخازن است، البته بر اساس ضوابط قانونی و بین‌المللی در موقع سوخت‌گیری خودروهای CNG سرنشینی نباید داخل خودرو باشد تا از حوادث احتمالی پیشگیری شود، اما به هرحال استاندارد تجهیزات جایگاه‌ها از نظر ما وضع مطلوبی دارد.

مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد همین طور الصاق برچسب مصرف سوخت خودروهای سبک بنزینی تولید داخل را یادآور شد و تاکید کرد : بیشترین فراوانی مصرف انرژی در خودروهای داخلی در رده G دیده می شود.

این مقام مسئول همین طور تاکید کرد: نظارت این سازمان بر خودروهای سبک بنزینی وارداتی نیز اعمال می شود که طبق بررسی ها بر روی 227 دستگاه خودروی وارداتی ؛ 7 درصد در رتبه

A هستند و 27 درصد آن در پایین رده G را به خود اختصاص داده اند که خودروهای رتبه پایین را بیشتر محصولات چینی تشکیل می دهد.

وی درباره استانداردسازی مصرف موتورسیکلت نیز گفت: هر دستگاه موتور سیکلت 7 برابر خودرو آلودگی دارد و ایران با 261 مدل تولیدی، بیشترین تنوع تولید موتورسیکلت جهان را دارد که بیشترین فراوانی مصرف انرژی آنها F و با 24 درصد موتورهای تولیدی است و 11 درصد محصولات هم در رتبه A تولید می شوند.

قزلباش همچنین درباره 20 میلیون دستگاه کپسول گاز خودروهای گازسوز گفتک از 13 سال قبل با اعمال استاندارد در فرآیند ساخت این کپسولهای 11 کیلوگرمی و شیرهای آن ، از حوادث مختلفی که پیشتر سراغ داشتیم دیگر خبری نیست.

این مسئول سازمان ملی استاندارد نظارت بر مصرف تجهیزات انرژی بر را در چارچوب وظایف سازمان ملی استاندارد اعلام کرد و گفت: بر همین اساس نیز برچسب مصرف انرژی این سازمان در چارچوب 50 استاندارد تهیه شده است که لوازم خانگی یکی از اینگونه وسایل محسوب می شود.

وی از تدوین 38 استاندارد برای صنایع انرژی بر نیز سخن گفت و اینکه 22 شرکت بازرسی تائید صلاحیت شده با مراجعه به شرکتها میزان مصرف صنایع مختلف را اندازه گیری می کنند که از 4240 گزارش دریافت شده بیش از هزار مورد عدم انطباق داشته است و گزارش آنها را به وزارتخانه های نفت و نیرو برای اعمال جریمه منعکس کرده ایم.

قزلباش از بازرسی مرتب موتورخانه ها نیز گفت و اینکه در گام نخست هر 6 ماه یکبار موتورخانه های 50 هزار دستگاه دولتی نظارت می شود و با توجه به 200 هزار موتورخانه مدنظر شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ، در گام بعدی موتورخانه های منازل در دستور کار قرار دارد که اگر بعد از اعلام نقص، رفع نقص نکنند مشمول جریمه می شوند و جریمه آنها با درج روی قبوض گاز دریافت می شود.

مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد همین طور از بازرسی 69 واحد تولید سیمان کشور گفت و افزود : افزایش مصرف این واحدهای تولیدی را ما به میزان انتشار گاز دی اکسید کربن تبدیل کردیم که حاصل آن هزار و 80 تن انتشار گاز CO2 شده است که باید با اجرای طرحهای بهینه سازی میزان مصرف کاهش پیدا کند و میزان آلاینده ها کمتر شود.

وی همینطور از فعال بودن بیش از هزار واحد تولید آجر در کشور گفت و اعلام کرد : مازاد مصرف سوخت این واحدها را به بشکه نفت تبدیل کردیم که اگر در مصرف انرژی صرفه جویی کنند در یکسال 4 میلیون و 776 هزار و 717 بشکه صرفه جویی می شود و از 10 کارخانه تایر و تیوپ 5 کارخانه بیش از معیارها انرژی مصرف می کند.

*فرآورده فروشی به جای خام فروشی نفت مانع اعمال تحریم می شود

مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: با توسعه پالایشگاههای کشور می توانیم با تبدیل نفت خام به فرآورده براحتی آن را به کشورهای همسایه ای چون عراق، افغانستان، پاکستان و آذربایجان بفروشیم.

 عزت الله جودکی در سومین همایش ملی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی صنعت نفت با اشاره به کشور ژاپن که فاقد منابع نفت است گفت: با این حال این کشور 52 پالایشگاه دارد حال آن که ایران با برخورداری از ذخائر عظیم 10 پالایشگاه (با احتساب پالایشگاه ستاره خلیج فارس) دارد که روزانه 2 میلیون بشکه نفت را پالایش می کند.

وی در عین حال از بومی سازی فرآیندهای مهم پالایشگاهی طی 5 سال آینده خبر داد و گفت: بر همین اساس وزارت نفت تاکنون با 5 دانشگاه تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، شیراز و صنعتی امیرکبیر قراردادهایی در مجموع به ارزش 700 میلیارد تومان منعقد کرده است تا ظرف 60 ماه در اموری چون ارتقاء کیفیت نفت خام سنگین، گوگرد زدایی از نفتا و میان تقطیر، ایزومریزاسیون و کاتالیستها همینطور تبدیل کاتالیستهای نفتی طی 60 ماه به توفیقات مورد نظر دستیابیم.

جودکی همینطور از تخصیص بیش از 200 میلیارد تومانی دانشگاهها و مراکز پژوهشی به تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاهی آنها خبر داد و گفت: به دانشجویان مقطع دکترا و کارشناسی ارشد که پایان نامه آنها در جهت طرح های تعریف شده امور پالایشگاهی کشور باشد به ترتیب 12 و 8 میلیون تومان کمک مالی می شود.

این کارشناس صنعت نفت در بخش دیگری از سخنانش به جنایات گروهک تروریستی داعش طی چندسال گذشته اشاره کرد و گفت: به دلیل اقدامات وحشیگرانه این گروهک قیمت نفت دچار نوسانات شدید شد که انتظار می رود به تدریج بازار نفت با ثبات و قیمت این حامل انرژی صعودی شود.