۰ نفر

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق ؛

توافق ۲۵ساله با چین به توسعه زیربناهای کشور کمک می‌کند

۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۰۱
کد خبر: 455069
توافق ۲۵ساله با چین به توسعه زیربناهای کشور کمک می‌کند

وزیر اسبق بازرگانی اجرای توافق راهبردی با چین را موجب توسعه امور زیربنایی در کشور خواند و افزود: این حوزه ها در آتیه کشور نقشی کلیدی و جهشی دارد و در اشتغالزایی بسیار تاثیر گذار است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، یحیی آل اسحاق در مصاحبه با در گفتگو با برنامه رودررو در رابطه با کم و کیف توافق 25 ساله میان ایران و چین اظهار کرد: چین مقام دوم تجارت جهانی را داراست و به زودی نفر اول اقتصاد بین الملل خواهد بود.

وی در خصوص سیاه نمایی استکبار در قبال این توافق گفت: ایران بدکرداری های غرب را بارها دیده است؛ این ها قصد دارند ایران را در قفس نگه داشته و هر بلایی خواستند سر کشورمان بیاورند.

آل اسحاق بازار چین را عمده ترین کشور مقصد صادراتی ایران معرفی کرد و افزود: صادرات ایران به کل اروپا کمتر از یک میلیارد  دلار است و به عراق 12 میلیارد دلار صادرات داریم. ولی دشمن می گوید درها را به روی چین هم ببندید و از طرفی پول شما را نمی دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که از منظر اقتصادی چرا امریکا و اروپا نگران روابط اقتصادی ایران و چین هستند، گفت: ما با 18کشور در ارتباط تنگاتنگ هستیم و دروازه طلایی برای غرب و شرق بوده و اتصالات منطقه در دست ماست.

آل اسحاق با بیان اینکه کشور در شرایط کنونی نیاز پولی ندارد، گفت: کشوری داریم که از منظر منابع طبیعی و آورده اقتصادی اقتدار بالقوه بسیار بالا داریم. پس نیازی به استقراض نیست.

این فعال اقتصادی با اشاره به سرمایه گذاری بلند مدت در حوزه ریلی با چین گفت: در حال حاضر بالغ بر 17 میلیارد ریال پروژه تعریف شده ریلی در اختیار داریم و چین یکی از پیشرفته ترین کشورها در این حوزه است.

آل اسحاق آی تی و مخابرات، امور زیر بنایی، نفت و پالایشگاه و پتروشیمی را پروژه های بالقوه و معطل مانده ای دانست که در انتظار این توافق بلند مدت است و افزود: این حوزه ها در آتیه کشور نقشی کلیدی و جهشی دارد و در حوزه اشتغال نیز بسیار تاثیر گذار است.

وزیر اسبق بازرگانی همچنین تاکید کرد: وضعیت قوانین ما اینگونه است که قوانین بین المللی حتی در مسئله ای سطح پایین نظیر تعرفه ترجیحی، باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و اگر مجلس آن را تصویب نکند، اجرای آن قرارداد شدنی نیست.