۰ نفر

معاون وزیر راه و شهرسازی با حضور در غرفه بازار تهاتر مطرح کرد:

لزوم مدیریت مبادلات مصالح ساختمانی از طریق تهاتر

۱۶ بهمن ۱۳۹۸، ۱۴:۲۹
کد خبر: 414968
لزوم مدیریت مبادلات مصالح ساختمانی از طریق تهاتر

همزمان با برگزاری نخستین نمایشگاه بین المللی ساخت و ساز، معاون وزیر راه و شهرسازی، ضمن بازدید از غرفه شرکت بازار تهاتر ایرانیان، در جریان جزییات مکانیزم مالی تهاتر قرار گرفت و با اعلام آمادگی برای برگزاری نشست مشترک با مدیرعامل این شرکت در محل وزارتخانه تاکید کرد، بازار تهاتر از ظرفیت خوبی برای تبادل مصالح ساختمانی وسایرخدمات فنی درصنعت ساختمان برخورداراست.

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، صبح روزگذشته محمود محمود زاده، معاون مسکن وساختمان وزارتخانه راه وشهرسازی، حامد مانی فر، مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی و تنی چند از مسوولان دیگر وزارت راه به همراه تعدادی از فعالان صنعت ساختمان از غرفه شرکت بازار تهاتر ایرانیان بازدید کردند.

درجریان این بازدید کارشناسان بازار تهارتر ایرانیان  به بیان توضیحات فنی و تخصصی درباره مکانیزم تهاتر پرداختند و با اشاره به اینکه تهاتر به عنوان یک سازوکار مالی مدرن می تواند بسیاری ازمشکلات کمبود نقدینگی فعالان صنعت ساختمان را حل کند، تاکید کردند: با پایه گذاری صنعت نوپای تهاتر به تولید کننده ها در بخش های مختلف اقتصادی وازجمله صنعت ساختمان کمک شایانی خواهد شد واین پروسه سبب ایجاد توسعه و اشتغال در کشورمی شود.

در همین حال، برپایه  اعلام متخصصان مذکور در سازوکار تهاتر مبادلات کالاها بدون مداخله وجوه نقدی صورت می‌گیرد و متعاملین جابه‌جایی خدمات خود را براساس مبادله مستقیم کالا به کالا انجام می‌دهند و شرکت‌هایی که تمایل داشته باشند می توانند از رهگذر این روش مراودات اقتصادی داشته باشند  و با گشایش اعتبار که ارزش آن برابر کالاهای مورد مبادله است، برای تبادل کالا اقدام ‌کنند.

این اظهارات حاکی از آن است که با اجرای روش نوین تهاتری، تمام فعالیت‌های اقتصادی و معاملات بازرگانی و غیره از طریق گردش اعتبار بین اعضای خود تحقق یافته و دیگر نیاز به عبور از تنگناهای محدود نقدینگی و مشکلات ناشی از آن نخواهد بود.

بر اساس این گزارش، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پس از استماع اظهارات فنی مذکور عنوان کرد شرط بهره مندی از این شیوه نوین مالی آن است که  تمهیداتی فراهم شود که توانایی مدیریت تمامی مصالح وخدمات فنی صنعت ساختمان ایجاد شود.

شایان ذکراست مدل جدید اقتصادی طراحی شده تحت عنوان تهاتر شامل بخش های بین المللی هم می شود که اخیرا از سوی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به عنوان راهی برای برون رفت از تحریم ها شناخته شده است.

گفتنی است پیش از این نیز همزمان با برگزاری نوزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلغارستان  که با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و هیأت همراه در صوفیه، پایتخت بلغارستان برگزار شده بود، دکترعلاء الدین ختایی-مدیرعامل بازارتهاتر ایرنیان ضمن حضور در این اجلاس، به منظور ارایه راه حل های تهاتری در هیات مجزایی متشکل از نمایندگان دو کشور حضور یافت.

در نشست مذکور مدیر عامل بازار تهاتر ایرنیان در تشریح دستاوردهای جلسه مشترک بازار تهاتر ایرانیان با نمایندگان کمیسیون اقتصادی کشور بلغارستان تاکید کرده بود باتوجه به فضای مساعد همکاری تجاری بین کشورهای ایران و بلغارستان و با در نظر گرفتن قراردادهای قبلی وفعلی در زمینه‌های بندری و دریایی، پستی، فناوری اطلاعات، بازرگانی، هواشناسی، استاندارد، اقتصادی-  فرصت بسیار مغتنمی برای مراودات تجاری با این کشور فراهم شده است.

در این میان، براساس شواهد مذکوربه نظرمی رسد که وزارتخانه راه وشهرسازی قدم مثبتی برای حمایت ازاین شیوه مذکوربرداشته است وبراساس پیش بینی ها ورایزینی های صورت گرفته قراراست که در بخشی از بدهی های وزارتخانه راه و شهرسازی به پیمانکاران، از طریق مکانیزم تهاتر تسویه شود.

گفتنی است در نخستین نمایشگاه بین اللمی ساخت و ساز تهران شرکت‌های مهندسی، طراحی، صنعتی و شرکت‌های سازنده، نوین‌ترین نقشه‌ها، طرح‌ها، فناوری‌های جدید ضدحریق، نمای مدرن، نماهای سنتی، ماشین آلات و تجهیزات پرس و دیگر صنایع مرتبط با ساخت و ساز را ارائه کردند.  

در نخستین نمایشگاه بین المللی ساخت و ساز، جدیدترین و نوین ترین دستاوردها، تولیدات و فناوری‌های علمی و صنعتی در زمینه مصالح ساختمان پایه، ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی، آسانسور و ... در معرض دید عموم قرار گرفت.