۰ نفر

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

ظرفیت مالیات بیش از رشد ۱۱ درصدی بودجه ۹۸ است

۱۰ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۳۴
کد خبر: 325831
ظرفیت مالیات بیش از رشد ۱۱ درصدی بودجه ۹۸ است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در سال های گذشته در بخش های مختلف، معافیت های مالیاتی زیادی داده شده است، افزود: طرح جامع مالیاتی باید به درستی اجرا و از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود. چرا در کشورمان باید ۳۵ تا ۴۰ درصد، فرار مالیاتی داشته باشیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم ، سیدکاظم دلخوش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بودجه، سالانه و پیش بینی درآمدها و هزینه هاست، گفت: تا کنون به علت وضعیت اقتصادی کشور نتوانستیم این پیش بینی را به سمت واقعیت محقق کنیم.

وی ادامه داد: در خوشبختانه ترین حالت حدود 50 تا 60 درصد پیش بینی بودجه ها از جمله عمرانی و جاری، محقق می شد.

دلخوش با بیان اینکه شرایط ما در سال آینده سخت تر خواهد بود، گفت: در محقق کردن درآمدهای نفتی دچار مشکل می شویم صادرات روزانه یک و نیم میلیون شبکه ای نفت در بودجه پیش بینی شده است در حالی که به سمت صادرات 3 میلیون بشکه در روز پیش می رفتیم.

وی با بیان اینکه مالیات، نفت، عوارض و فروش اموال و املاک دولت از منابع مهم درآمدی کشور است، اضافه کرد: امسال در کنار این ها ، دارایی های سرمایه ای و مالی هم پیش بینی شده است و این نشان می دهد دولت در شرایط مضیقه، بودجه سال آینده را تدوین کرده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه، زمانی عملیاتی می شود که اقتصاد در آرامش باشد، گفت: پس از انقلاب اقتصاد کشور دستوری بوده و مشکلاتی داشته است.

دلخوش با بیان اینکه در سال های گذشته در بخش های مختلف، معافیت های مالیاتی زیادی داده شده است، افزود: طرح جامع مالیاتی باید به درستی اجرا و از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود. چرا در کشورمان باید 35 تا 40 درصد، فرار مالیاتی داشته باشیم؟

وی گفت: ساختار بودجه، سنتی است و مجلس و دولت باید بسیج شوند و برای بودجه عملیاتی، برنامه ریزی کنیم.

مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور نیز با این برنامه با اشاره به اینکه بودجه شامل پیش بینی در آمدها و منابع مالی یکساله دولت است، گفت: در شرایطی تحریمی که برای سال 98 پیش رو داریم اهدافی را برای حفظ ثبات اقتصادی کشور برای صیانت از تولید و اشتغال و تامین معیشت مردم و کاهش فقر پیگیری می کنیم لذا مجبوریم راهکارهایی را اتخاذ کنیم که پیامدهای اقتصادی و چالش های کشور را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: 208 هزار میلیارد تومان در آمد عمومی برای سال آینده پیش بینی کردیم که 51 درصد کل درآمدهای کشور را شامل می شود و شامل 154 هزار میلیارد تومان مالیات و حقوق ورودی و 54 هزار تومان سایر درامدهاست.

خانلو افزود: 11 درصد رشد درآمد مالیاتی برای سال آینده پیش بینی شده است در حالی که ظرفیت وصول درآمد مالیاتی بیشتر از این را داریم.

سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: باید راهکارهای اصلاحی از جمله افزایش درآمدهای پایدار و اصلاح پایه های مالیاتی را برای حل مشکل ناشی از محقق نشدن بخشی از درآمدهای نفتی پیش بینی کنیم .