۰ نفر

با تولید واکسن‌های کرونا؛

آیا روند صعودی طلا خاتمه یافت؟/ سرازیر شدن سرمایه‌ها به سوی دارایی‌های پرریسک

۷ آذر ۱۳۹۹، ۱۵:۵۰
کد خبر: 485186
آیا روند صعودی طلا خاتمه یافت؟/ سرازیر شدن سرمایه‌ها به سوی دارایی‌های پرریسک

قیمت طلا با امیدواری سرمایه گذاران به پایان همه گیری ویروس کرونا تحت تاثیر اخبار مثبت از ساخت واکسن‌های موفق برای کووید ۱۹ و سرازیر شدن سرمایه ها به سوی داراییهای پرریسک، از اوج اخیرش فرود آمده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، برخی از تحلیلگران معتقدند که طلا به اوج قیمتش رسیده است اما برخی دیگر می گویند طلا همچنان برای مدتی فضا برای افزایش قیمت دارد.

طلا همواره یک پناهگاه امن دارایی به شمار رفته و سرمایه گذاران در شرایطی که همه گیری ویروس کرونا صدمات سنگینی بر پیکر اقتصاد جهانی وارد کرد، میزان بالایی از این فلز ارزشمند را خریداری کردند. این خریدها قیمت اونس طلا را از ۱۵۰۰ دلار در ژانویه به رکورد ۲۰۷۲ دلار در اوت رساند و موسسات و بانکهایی نظیر بانک امریکا پیش بینی کردند قیمت اونس طلا بزودی به ۳۰۰۰ دلار می رسد. اما اعلام ساخت چندین واکسن موثر کووید ۱۹ در ماه جاری، انتظارات برای بهبود اقتصادی را تقویت کرده و باعث سقوط اونس طلا به ۱۸۰۰ دلار شد.

کارستن منکه، تحلیلگر گروه بانکی جولیوس بائر در این باره گفت: بازارهای طلا و نقره نفس کم آورده اند. همان طور که انتظار می رود ادامه بهبود فضای اقتصادی در سال آینده باعث ضعیف شدن تقاضا برای دارایی امن شده است.

طبق اعلام بانک امریکا، سرمایه گذاران در هفته منتهی به ۱۸ نوامبر، چهار میلیارد دلار سرمایه از صندوقهای طلا خارج کردند. این بانک از هدف قیمت ۳۰۰۰ دلار برای اونس طلا دست کشید.

تغییر دورنمای طلا در نسبت ارزش طلا به مس که یک فلز صنعتی است و با رشد اقتصادی تقویت می شود، منعکس شده است. نسبت ارزش طلا به مس از ۱۱۰۰۰ در آوریل به ۸۰۰۰ کاهش پیدا کرده است.

بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا بالاتر رفته است زیرا سرمایه گذاران به فروش اوراق قرضه پرداخته اند که یک دارایی امن دیگر به شمار می رود. این امر ممکن است جذابیت سرمایه گذاری در طلا را کمتر کرده زیرا این فلز دارایی بدون بازدهی بوده و وقتی که اوراق قرضه بازدهی ندارند، محبوبیت بیشتری پیدا می کند.

به گفته تحلیلگران شرکت مک کواری، حتی با در نظر گرفتن نرخ تورم هم بازده اوراق قرضه رشد بیشتری پیدا می کند و اونس طلا به اوج قیمت خود رسیده است و تا پایان سال ۲۰۲۱ به ۱۵۵۰ دلار کاهش پیدا می کند.

با این وجود، بسیاری از تحلیلگران تصور می کنند که طلا هنوز فضا برای صعود به قیمت بالاتر دارد. بانک امریکا با وجود این که قیمت مورد پیش بینی برای اونس طلا را تعدیل کرده اما کاملا بدبین نشده است و همچنان انتظار دارد اونس طلا در سال میلادی آینده به بالای ۲۰۰۰ دلار صعود کند و در فاصله سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ در محدوده ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ دلار قرار گیرد.

تحلیلگران سیتی بانک هم انتظار دارند میانگین قیمت اونس طلا در سال ۲۰۲۱ به ۲۱۰۰ دلار و در سال ۲۰۲۲ به ۲۲۰۰ دلار برسد.

بر اساس گزارش رویترز، اوله هانسن، تحلیلگر بانک ساکسو اظهار کرد بانکهای مرکزی احتمالا نرخهای بهره را پایین نگه خواهند داشت که بازده اوراق قرضه را محدود می کند و تزریق نقدینگی به سیستم مالی، تهدید تورم را افزایش داده است که می تواند تقاضا برای طلا را تقویت کند. وی در ادامه افزود: واکسن می تواند ویروس را بکشد اما کوهی از بدهی را از بین نمی برد. دلار با بهبود اقتصاد جهانی، ضعیفتر می شود و طلا را برای خریداران در خارج از آمریکا ارزانتر می کند.

طلا در مسیر ثبت سومین کاهش هفتگی متوالی قرار دارد و از ابتدای هفته جاری تاکنون ۳.۳ درصد کاهش داشته است. بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جمعه ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۸۰۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا ثابت بود و در ۱۸۰۶ دلار ایستاد.