۰ نفر

دستیار رییس سازمان بورس و اوراق بهادار؛

تشکیل جلسه کارگروه کانون سهام عدالت در روزهای آینده / نماینده دولت معرفی شده است؟

۲۱ فروردین ۱۴۰۱، ۱۲:۰۱
کد خبر: 626834
تشکیل جلسه کارگروه کانون سهام عدالت در روزهای آینده / نماینده دولت معرفی شده است؟

به گفته حدادی، دستیار رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در سال گذشته کارگروهی بر اساس مصوبه شورای عالی بورس متشکل از نماینده حقیقی از شورای عالی بورس، وزارت اقتصاد و کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برای تعیبن نماینده جهت حضور در مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت تشکیل شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ پیمان حدادی، دستیار رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: با توجه به مصوبه شورای عالی بورس، کارگروهی متشکل از اعضای حقیقی شورای عالی بورس، نماینده وزارت اقتصاد و کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تشکیل شده است که وظیفه این کارگروه، تعیین نماینده برای حضور در مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر (۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی) جهت اعمال رای به نمایندگی از سهامداران در روش مدیریتی غیرمستقیم یا نمایندگی ۳۱ شرکت سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت است.

وی تصریح کرد: افراد این کارگروه، اسفندماه سال گذشته مشخص شدند و سازمان بورس و اوراق بهادار نیز، پیگیری‌های لازم را از کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری انجام داده است و با توجه به فرا رسیدن فصل مجامع، این کارگروه در یک یا دو روز آینده تشکیل جلسه خواهد داد و نمایندگان خود را برای حضور در مجامع ۳۶ شرکت سرمایه‌پذیر اعلام خواهند کرد که این شخص به نمایندگی از تمام سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت حضور پیدا می‌کند و مشمولانی که روش مدیریتی مستقیم را انتخاب کرده‌اند، شخصا می‌توانند در مجامع شرکت کنند. 

لازم به ذکر است که هفته گذشته نیز، حدادی، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از ادامه توقف نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تا زمان اصلاح آیین نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت و تشکیل کارگروهی برای بررسی این موضوع خبر داد.

به گفته حدادی، اصلاح آیین نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت در جلسات شورای عالی بورس مطرح شده است که در سال گذشته کارگروهی ذیل شورای عالی بورس متشکل از تمام نهادها و سازمان‌های مرتبط، کار بررسی و اصلاح آیین نامه را در دستور کار قرار داده‌اند.

حدود ۴۹ میلیون نفر دارنده سهام عدالت هستند که از این تعداد، ۱۹ میلیون نفر روش مدیریتی مستقیم و ۳۰ میلیون نفر، روش مدیریتی غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند. مشمولان، تا پایان تیرماه سال ۱۳۹۹ فرصت داشتند، نحوه مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کنند و با گذشت این تاریخ، دیگر امکان تغییر روش مدیریت وجود ندارد. پس از گذشت زمان اعلامی، هر شخصی که به سامانه سهام عدالت مراجعه نکرده بود، به صورت خودکار سهام آنها به شرکت ‌های سهام عدالت استانی منتقل می‌شد.

برای آزادسازی سهام عدالت، دو روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم وجود دارد. تفاوت میان مدیریت مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت در این است که سهامدار در روش مدیریت مستقیم سهام عدالت، دسترسی مستقیم و کامل به مدیریت، خرید و فروش و نگهداری سهام خود دارد. اما در مدیریت غیرمستقیم، از طریق شرکت‌‌های سرمایه‌‌گذاری استانی سهام عدالت مالکیت را در دست دارد، اما مدیریت را به این نهادها واگذار می‌‌کند