۰ نفر

هدفگذاری صادرات ۱میلیون تن انواع محصولات لبنی در سال‌جاری

۲۹ آبان ۱۳۹۶، ۲۲:۵۳
کد خبر: 232700
 هدفگذاری صادرات ۱میلیون تن انواع محصولات لبنی در سال‌جاری

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولید دامی از هدفگذاری صادرات یک میلیون تن انواع محصولات لبنی در سطح کشور در سال جاری خبر داد.

حسن رکنی روز دوشنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی مرحله نخست تولید 50 تنی شیر در واحد تولیدی زرین خوشه اراک افزود: سال گذشته 30 نوع از تولیدات محصولات لبنی به میزان 850 هزار تن از کشور به 20 کشور جهان صادر شد که با توجه به تولید 10 میلیون تن شیر در سالجاری، پیش بینی می شود 250 هزار تن به صادرات محصولات لبنی کشور افزوده شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی سرانه مصرف محصولات لبنی در سبد خانوار را 120 کیلوگرم عنوان کرد و ادامه داد: افزایش سرانه مصرف محصولات لبنی به 160 کیلوگرم، از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.

رکنی گفت: هم اکنون زنجیره تولیدی در کشور وجود دارد که ضریب تبدیل غذایی در یکی از واحدهای تولید طیور کشور حدود یک و پنج دهم به یک کیلوگرم است که باید با بهره گیری از تجربه های واحدهای موفق، این مهم در سطح کشور گسترش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولید دامی یاد آور شد: جمهوری اسلامی ایران تا 2 دهه گذشته یکی از بزرگترین واردکنندگان محصولات لبنی به شمار می رفت که هم اینک با بهره گیری از نژاد های برتر دام، تغییر روش پرورش و تغذیه مناسب تولید شیر به ازای هر راس دام به 40 کیلوگرم افزایش یافته است و کشور به یکی از صادرکنندگان محصولات لبنی در منطقه تبدیل شده است.

رکنی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری کمبود آب در کشور افزود: هم اکنون 36 درصد جمعیت و 80 کشور دنیا با مشکل کم آبی مواجه هستند که اقتصاد 22 درصد از این افراد به صورت مستقیم با تامین آب در ارتباط است.

وی متوسط بارندگی دنیا را 750 میلی متر عنوان کرد و گفت: هم اینک متوسط بارندگی در کشور حدود یک سوم جهان است که در چند سال اخیر این میزان بارندگی نیز تامین نشده است.

استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.

670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.

استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.

استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.