۰ نفر

بازارهای موازی یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن هستند

۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۸:۵۴
کد خبر: 285158
بازارهای موازی یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن هستند

عقبایی نایب‌رئیس اول اتحادیه املاک در خصوص چرایی افزایش قیمت مسکن در بازار گفت: بازار‌های موازی مانند ارز و طلا و سایر بازار‌ها باعث ایجاد رقابت در بازار مسکن شده است. رشد نامتعارف و غیرمنطقی قیمت مسکن در شهر‌های بزرگ و همین‌طور عدم وجود توازن بین عرضه و تقاضا، کاهش ۴۰ درصدی تولید مسکن در شش سال گذشته و کاهش قدرت خرید مردم و عدم تناسب رشد درآمد عمومی مردم با رشد مسکن نیز از دلایل رشد قیمت مسکن است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتمادآنلاین چند ماهی است که در بازار مسکن مانند بازار دلار و خودرو شاهد افزایش قیمت هستیم، افزایش قیمتی که باعث نگرانی اقشار متوسط جامعه که قصد خرید آپارتمان‌هایی با متراژ پایین را دارند و یا دهک‌های پایین جامعه که اجاره‌نشین هستند شده است.

حسام عقبایی، نایب‌رئیس اول اتحادیه املاک تهران در خصوص چرایی این افزایش قیمت در بازار مسکن گفت: «بازار‌های موازی مانند ارز و طلا و سایر بازار‌ها باعث ایجاد رقابت در بازار مسکن شده است. همین‌طور با توجه به افزایش ۳۵ درصدی قیمت مسکن در اسفندماه ۹۶ و در نیمه دوم اردیبهشت‌ماه، شاهد افزایش رشد قیمت در حوزه خریدوفروش مسکن بودیم که می‌توان این عوامل از دلایل افزایش قیمت در بازار مسکن برشمرد. قیمت مسکن در کلان‌شهر‌ها و تهران و به‌طورکلی در کشور بالاست.»

عقبایی در ادامه گفت: «رشد نامتعارف و غیرمنطقی قیمت مسکن در شهر‌های بزرگ و همین‌طور عدم وجود توازن بین عرضه و تقاضا، کاهش ۴۰ درصدی تولید مسکن در شش سال گذشته و کاهش قدرت خرید مردم و عدم تناسب رشد درآمد عمومی مردم با رشد قیمت مسکن نیز از دلایل رشد قیمت‌هاست.»

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: «به دلیل کاهش رشد معاملات مسکن در دو ماه تیر و خرداد نسبت به اردیبهشت‌ماه و رشد نامتعارف تقاضا در بعضی نقاط تهران و شهر‌های بزرگ، معاملات به سمت‌وسوی رکود رفته و باعث افزایش قیمت بسیار در بازار مسکن شده است.»

نایب‌رئیس اول اتحادیه املاک تهران گفت: «سرمایه‌های سرگردان و بازار‌های موازی و همچنین نبودن رقابت کافی در حوزه تولید مسکن و تسهیلات ناکافی بانک‌ها برای خرید مسکن را می‌توان از دیگر عوامل افزایش قیمت مسکن و رکود در این بازار نام برد.»

وی تأکید کرد: «بیشترین سوداگری در زمینه افزایش قیمت مسکن توسط نهاد‌های دولتی صورت می‌گیرد. بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری و بعضی از هولدینگ‌های زیر نظر نهاد‌های دولتی تبدیل به بزرگ‌ترین انبوه‌سازان کشور شده‌اند که در حوزه افزایش قیمت دست دارند.»

عقبایی گفت: «عدم کنترل بازار مسکن و نداشتن برنامه‌ریزی مشخص در این زمینه توسط دولت، خود باعث افزایش قیمت مسکن در بازار شده است. مشکل مسکن در یک دولت حل نمی‌شود و برای کنترل بازار مسکن و رشد بی‌رویه قیمت‌ها نیازمند تدوین یک سند چشم‌انداز چندساله و برنامه جامعی هستیم که با عمل به آن توسط چند دولت در ادوار مختلف می‌توان به حل این مشکل امیدوار بود.»

وی در ادامه گفت: «به دلیل ناکارآمدی دولت‌ها در برنامه‌ریزی برای مدیریت مسکن، قیمت مسکن از سال ۷۱ تا سال ۹۴، یعنی در مدت‌زمانی بیش از ۲۰ سال، ۱۰۴ برابر شده و بیش از ۱۰۰۰ درصد افزایش داشته است. امروزه این افزایش قیمت باعث شده تا خرید خانه برای جوانان و دهک‌های ضعیف و متوسط جامعه و همین‌طور کارگران و حقوق‌بگیران تبدیل به آرزویی دست‌نیافتنی شود و اجاره‌نشینی دچار رشد روزافزون شود.»

این عضوِ اتحادیه املاک تهران افزود: «با توجه به موافقت چند دوره مجلس شورای اسلامی در خصوص مسکن استیجاری و پیشنهاد اتحادیه املاک به دولت درباره تولید مسکن استیجاری، اما متأسفانه شاهدیم که هیچ عزمی برای تحقق این پروژه وجود نداشته است.»

عقبایی در انتها تأکید کرد: «علی‌رغم تصورات عده‌ای در جامعه در خصوص نقش مشاوران املاک در افزایش قیمت خریدوفروش و اجاره‌بهای مسکن به دلیل سود نهفته آن‌ها در معاملات، به‌عنوان نایب‌رئیس اول اتحادیه املاک تهران قویاً این موضوع را تکذیب و رد می‌کنم. مشاورین املاک می‌توانند به‌عنوان افرادی که کاتالیزور و میانجی و واسطه هستند عمل کنند.»