۰ نفر

افزایش سن چه بلایی سر پوست می‌آورد؟

۵ فروردین ۱۳۹۶، ۲۲:۴۳
کد خبر: 184284
افزایش سن چه بلایی سر پوست می‌آورد؟

پوست بخشی از بدن است که با افزایش سن دچار تغییرات بسیاری می شود و از روی تغییرات آن می توان به روند پیری پی برد.

پوست صورت افراد معمولاً در دهه بیست زندگی بسیار درخشان و در اوج سلامت است هرچند که ممکن است مشکلاتی مانند آکنه و جوش‌های صورت وجود داشته باشد، اما به تدریج همزمان با افزایش سن میزان کلاژن سازی سلول‌های پوستی کاهش پیدامی‌کند و به دنبال آن صورت با مشکلاتی، چون پیری و افتادگی و چین و چروک صورت مواجه می‌شود.

براساس تحقیقات در هر 10 سال پوست صورت با تغییری جدی مواجه و دچار مشکلاتی می‌شود که تحت تاثیر مواردی مانند بالا رفتن سن، فاکتور‌های ‍ژنتیکی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، لکه‌های پوستی ناشی از مشکلات کبدی، لکه‌های ناشی از بارداری در خانم‌ها است.
خوشبختانه اکنون در دنیا انواع شیوه‌های درمانی، مراقبتی و پیشگیرانه برای مراقبت از پوست و جلوگیری از آسیب دیدن آن وجود دارد که با رعایت آنها می‌توان پیرشدن پوست صورت را به تاخیر انداخت و حتی در دوران سالمندی نیز پوستی زیبا و جوان داشت.
کارشناسان توصیه می‌کنند مراقبت از پوست باید از دوران نوجوانی آغاز شود و افراد باید از کرم‌های مرطوب کننده و ضدآفتاب برای جلوگیری از صدمه و آسیب پوستی استفاده کنند. 

 

سیر تحول پیری پوست

 

در دهه دوم زندگی، کلا‍ژن سازی سلول‌های پوستی به میزان زیاد وجود دارد که باعث انعطاف پذیری بالای پوست صورت می‌شود.
کارشناسان به افرادی که در دهه دوم زندگی خود هستند، استفاده از کرم‌های مرطوب کننده، ضدآفتاب، محصولات ضدالتهابی و کرم‌های حاوی ویتامین B3 را توصیه می‌کنند.
در دهه سوم زندگی، پوست دچار ناهمواری شده و مویرگ‌های خونی پاره در صورت ایجاد می‌شود، همچنین لکه‌های ناشی از نور خورشید، چین و چروک‌های ریز، ایجاد خطوط بین ابرو‌ها و ایجاد خطوط پا کلاغی در اطراف چشم از مواردی است که در این بازه سنی به وجود می‌آیند.

 

سیر تحول پیری پوست

 

تغییرات هورمونی در بدن زنان نیز یکی دیگر از مواردی است که در این بازه سنی ایجاد می‌شود که به شدت در آسیب دیدن سلول‌های پوستی موثر است.
کارشناسان به زنان در این بازه سنی توصیه می‌کنند تحت نظارت پزشک استفاده از محصولات لایه بردار و ترمیم کننده پوست در شب را حتماً انجام دهند، کرم‌های ضد چین و چروک نیز می‌تواند باعث جلوگیری از پیرشدن صورت شود.
در چهل سالگی پوست صورت شروع به خشک شدن می‌کند و به تبع آن مشکلاتی نظیر ایجاد خطوط قوی چین و چروک، افتادگی پوست به ویژه در اطراف چانه و گونه‌ها ایجاد می‌شود.

 

سیر تحول پیری پوست

 

کارشناسان توصیه می‌کنند در این بازه زمانی افراد تحت نظارت پزشک از انواع داروهای حاوی اسید هیالورونیک، آب رسان‌ها و داروهای حاوی آنتی اکسیدان برای نرمی و جلوگیری از افتادگی پوست صورت استفاده کنند.
در سی سالگی از دست رفتن حجم اولیه صورت به ویژه در ناحیه چانه دیده می‌شود و کارشناسان براین اساس توصیه می‌کنند افراد دقت و توجه ویژه‌ای برای خوردن مواد غذایی سالم در رژیم غذایی خود داشته باشند تا مانع از دست رفتن چربی و توده عضلات صورت خود شوند.
همزمان با افزایش سن صورت کشیده‌تر و لاغر‌تر می‌شود که سبب می‌شود چهره فرد خسته و پیرتر نشان داده شود، اما با استفاده از محصولات سفت کننده پوست صورت خاصیت ارتجاعی خود را حفظ کرده و دچار افتادگی نمی‌شود.
از جمله برترین خوراکی‌ها برای تقویت پوست صورت می‌توان دانه‌های آجیل، انواع توت ها، گوشت قرمز، آووکادو، آلوئه ورا، نان حاوی سبوس، لبنیات و حبوبات را نام برد.
در عین حال مواردی مانند خشم، عصبانیت، استرس، ناراحتی، گریه، خندیدن بیش از حد، اخم کردن به هنگام صحبت کردن همگی می‌تواند باعث آسیب دیدن چهره و ایجاد چین و چروک شود، کارشناسان زیبایی توصیه می‌کنند افراد از اخم کردن زیاد خودداری کنند و چهره‌ای نسبتاً خنثی داشته باشند تا زیبایی چهره آنها حفظ شود.