۰ نفر

سید محمد خاتمی: باید آثار شرک اعتقادی و اجتماعی را از خودمان بزداییم

۷ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۲۰:۲۲
کد خبر: 947

مراسم روز شهادت حضرت زهرا(س) در دفتر سید محمد خاتمی برگزار شد.

سید محمد خاتمی، حضرت فاطمه(س) را پرتوی از حقیقت عظیم «محمدیه» خواند و به بیان برخی از شاخصه‌های شیعه زهرا (س)بودن و رسیدن به فضایی که خواست آن حضرت بود، پرداخت، از جمله اینکه مردمانش در عین برخورداری از مزایای زندگی، اخلاق، ادب، آزادی و آزادگی را پاس دارند.

‌ به گزارش خبرآنلاین، سید محمد خاتمی، همزمان با سالروز شهادت جانسوز دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا(س) در مراسم عزاداری آن بانوی بزرگوار که با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی، فرهنگی و ادبی طبق سنوات گذشته در دفتر سید محمد خاتمی برگزار شد گفت: « ما تجلی زیبایی را در این جمع دیدیم و حضرت زهرا(س) بزرگتر از آن است که متصف به صفت زیبایی شود، بلکه ایشان خود زیبایی است.»
وی با تاکید بر اینکه «حضرت زهرا(س)در چشم و دل همه مسلمانان از هر فرقه و مذهبی و همه انسانهایی که نسبت به ایشان شناخت دارند، بزرگ و والاقدر است»، تصریح کرد:« ایشان تنها یک شخص نیست که عمر کوتاهی داشته و این عمر، سراسر رنج و ناراحتی بوده است، بلکه حضرت زهرا(س)شخصیتی بی نظیر در تاریخ اسلام و انسان بوده است »
رئیس‌ بنیاد باران، یادآور شد:« عظمت حضرت زهرا(س)را در نحوه برخورد پیامبر عظیم الشان(ص) می توان درک کرد. همچنین از طریق گفتار حضرت زهرا(س)که بسیار کوتاه است و به ما رسیده و نیز با مشاهده رفتار آن حضرت، می توانیم این بزرگی را درک کنیم.»
خاتمی، علاقه و دلبستگی متقابل پیامبر اکرم(ص)و حضرت زهرا(س) با یکدیگر را در خور توجه خواند و اظهار داشت:« مورد اتفاق همه مسلمانان-شیعه و سنی- است که علاقه پیامبر به ایشان ، قابل مقایسه با هیچ کدام از بستگان و اطرافیان نبوده و همچنین محبت و مهربانی حضرت زهرا(س) به نبی اکرم(ص) به حد شیدایی می‌رسد مطمئنا این علاقه بیش از عاطفه یک پدر نسبت به فرزند ، یا علاقه یک فرزند به پدر است، چرا که این نسبت میان پیامبر با دیگران نیز بوده است.»
وی تصریح کرد:« درست است که پیامبر در عقل و حکمت، نسبت به دیگران در اوج بوده‌اند، اما ایشان به لحاظ عاطفه هم ممتازند و طبیعتا این عاطفه نسبت به فرزندان از جمله حضرت زهرا(س) هم بوده است. اما از یاد نبریم که عاطفه پیامبر تحت تاثیر شخصیت عقلانی و حکمی و معنوی آن بزرگوار بود. این عاطفه چنان است که خداوند درباره پیامبر می‌فرماید: "فلعلک باخع نفسک الا یکونوا مومنین ": تو از اینکه مردم به تو ایمان می آورند و این عشق و علاقه‌ای که داری و ‌می خواهی مومن باشند و احیانا سستی می کنند، جانبازی می‌کنی و با خودت اینگونه نکن".»
وی با طرح این پرسش که «چرا این عاطفه در اوج است؟»، توضیح داد:« پیامبر(س) می خواهد انسانها به کمال برسند و از اینکه به کمال نمی رسند رنجیده و وملول می شود. پس این علاقه متفاوت صرفا یک عاطفه معمولی نیست، بلکه ناشی از معرفتی است که این دو بزرگوار نسبت به همدیگر دارند. پیامبر می‌فرمایند "فاطمه بضعه منی": فاطمه پاره تن من است. منظور، بعد جسمانی نیست، زیرا فرزندان دیگر هم اینگونه بوده‌اند. منظور از بضعه به جنبه معنوی پیامبر(ص) برمی گردد. یعنی همان "حقیقت محمدیه" که از ازل تا ابد گسترده است و اولین آفریده خداست.»
خاتمی ادامه داد:« فاطمه(س) پرتوی از آن حقیقت و بضعه‌ای از آن وجود مبارک است. خود قرآن می فرماید که پیامبر(ص) الگو و اسوه است؛ یعنی خداوند این همه عظمت را که آفریده است؛ ملک و ملکوت و لاهوت و ناسوت و... برای این است که از متن آن انسان برآید؛ این برترین آفریده خدا و انسانیت در وجود پیامبر(ص) به کمال می رسد: لو لاک لما خلقت الافلاک.»
خاتمی با بیان اینکه « این پیامبر با این شخصیت والا الگو و اسوه است و حضرت زهرا(س) پرتویی از آن حقیقت است و خودش نیز الگو و اسوه است»، اظهار داشت:« راه ما این است که شخصیت خود را با الگوی آنان بسازیم و شخصیتمان را به شخصیت آنها نزدیک کنیم؛ البته هدف نهایی قرب به خداست.»
وی افزود:« دسترسی به خدا نامیسر است اما حرکت به سمت او همچنان باید ادامه یابد" و ان الربک المنتهی". اما انسان بی نهایت است و باید همچنان به سمت خدا حرکت کند و هرچه منش و رفتار خدایی را در خود تقویت کند این قرب بیشتر می شود. »
خاتمی با مشکل خواندن دسترسی به شخصیت پیامبر(ص) و زهرا(س)، گفت:« این حرکت در عین حال از حرکت به سمت خدا و قرب الهی آسان تر است؛ دسترسی به شخصیت زهرا(س) نه فقط برای زنان که برای همه انسانها لازم است. یعنی الگویی که خداوند امکان او را با آفرینش این بزرگواران در همین زمین اثبات کرد. »
خاتمی در ادامه سخنان خود اظهار داشت:« گذشته‌ها بر امت اسلامی گذشته است؛ گذشته‌های تلخ و آن کسی که بیش از همه رنج دید حضرت زهرا(س) بود که با آزرده خاطری از دنیا رفت.»
خاتمی تاکید کرد:« اما آنچه مهم است اینکه در گذشته نمانیم و به امروز و فردایمان بیاندیشیم و از این بزرگواران و بخصوص روش و منش حضرت زهرا(س) ، با شناخت آن بزرگوار و پیروی از راه و روش و منش او، برای اصلاح حالمان و حرکت به سمت آینده ای بهتر مدد بگیریم.»
وی همچنین توصیه کرد:« از لحاظ فردی می‌بایست، ایمان را در خودمان تقویت کنیم، آثار شرک اعتقادی و اجتماعی را از خودمان بزداییم، فضیلتهایی که در آن بزرگواران بخصوص حضرت زهرا(س) در اوج خود بود را در خودمان تقویت کنیم.»
سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد:«در عرصه اجتماعی باید به سوی فضایی حرکت کنیم که زهرا(س) می‌خواست؛ فضایی که در آن راستی و تعهد و عدالت و پاکی و خیرخواهی آکنده باشد، فضایی که حاکمانش پاس حق و حقیقت و حرمت و حقوق مردم را بدارند و مردمانش در عین برخورداری از مزایای زندگی، اخلاق، ادب، آزادی و آزادگی را پاس دارند. اگر ما چنین بهره ای از وجود مبارک حضرت زهرا(س) بگیریم به راستی پیرو او و شیعه اوییم.»