۰ نفر

سهم‌پایین بنگاه‌های‌کوچک درتولیدناخالص‌داخلی

نقشه جدید برای فرار از کمبود نقدینگی

۲۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۳:۴۸
کد خبر: 120681
نقشه جدید برای فرار از کمبود نقدینگی

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد تامین مالی یکی از مهم‌ترین چالش‌های فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ایرانی به‌ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط است.

به گزارش اقتصاد آناین به نقل از خبرآنلاین، گزارش‌های فصلی پایش محیط کسب‌وکار مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با تکیه بر نظرسنجی از تشکل‌های اقتصادی سراسر کشور نشان می‌دهد، از میان 21 مولفه ملی محیط کسبوکار، مولفه‌های «مشکل دریافت تسهیلات از بانک‌ها» و «ضعف بازار سرمایه در تامین مالی تولید و نرخ بالای تامین سرمایه از بازار غیررسمی» همواره و در طی 16 دوره بررسی در صدر موانع کسب‌وکار بوده‌اند. آمار ارائه شده توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور با حدود 30 هزار شرکت کوچک تحت پوشش و متقر در شهرک‌های صنعتی در شهریورماه 1392 نیز «کمبود نقدینگی» را مهم‌ترین علت تعطیلی واحدهای صنعتی کوچک بیان می‌کند.

این در حالی است که هم‌اکنون 98 درصد از تعداد شرکت‌های ثبت شده در کشور را شرکت‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند، اما با وجود این سهم این بنگاه‌ها در تولید ناخالص داخلی بسیار کمتر از ظرفیت آنها است. یکی از دلایل این امر را میتوان به فقدان سازوکار هدایت منابع مالی به سمت شرکت‌های کوچک و متوسط نسبت داد. بر این اساس، پیشنهاداتی برای حل این مشکل ارائه شده و از جمله آنها، پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس برای ایجاد بازار اختصاصی در فرابورس ایران است. البته پیشنهاد تشکیل یک بازار مجزا برای تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط به‌عنوان راهکاری تاثیرگذار برای حل معضل تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط در ایران نیازمند مطالعه و تعمق بیشتری است؛ اما به هر حال به‌نظر می‌رسد راه‌اندازی چنین بازاری مستلزم رفع موانع قانونی و ایجاد زیرساخت‌ها و مزایایی مناسب برای فعالیت این شرکت‌ها در طرف عرضه و فعالیت سرمایه‌گذاران در طرف تقاضای این بازار باشد.