۰ نفر

اقتصادآنلاین از مجمع پتروشیمی جم گزارش می دهد؛

«جم» در انتظار پروژه‌های بزرگ/ بازگشت 377 میلیارد تومان از ذخیره مطالبات به حساب‌ها

۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۱۶
کد خبر: 285054
«جم» در انتظار پروژه‌های بزرگ/ بازگشت 377 میلیارد تومان از ذخیره مطالبات به حساب‌ها

پنجشنبه گذشته در حالی مجمع پتروشیمی جم برگزار شد که این شرکت با کسب سود 1800 میلیارد تومانی، رشد 10 درصدی نسبت به سال گذشته را تجربه کرده است. البته گفتنی است در پی اعتراض سهامداران در مجمع به دلیل منظور کردن 377 میلیارد تومان ذخیره مطالبات مشکوک الوصول بابت طلب از زیر مجموعه «وصندوق»، این رقم به حساب‌ها بازگشت.

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی جم 21 تیرماه برگزار شد. در این جلسه پس از معرفی اعضای هیات مدیره، میرافضلی، مدیرعامل شرکت به تشریح فعالیت‌ها و عملکرد شرکت در سال گذشته پرداخت. وی در ابتدا به مهم‌ترین دستاوردهای شرکت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: دستیابی به بیشترین میزان رکورد تولید و همچنین بیشترین میزان رکورد فروش به میزان بیش از 1.8 میلیون تن که افزایش بیش از 2 درصدی میزان فروش نسبت به سال 95 را نشان می دهد.

وی در ادامه به انجام مطالعات جامع و کامل توجیه فنی اقتصادی پروژه PDH/PP و اخذ زمین پروژه و مجوز خوراک از NPC اشاره کرد و گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در مجموعه توانستیم قرارداد لایسنس و پکیج مهندسی پایه واحد PDH و انجام مطالعات مفهومی یوتیلیتی را منعقد کنیم. از دیگر اقدامات صورت گرفته در این پروژه مهم، تهیه اسناد فنی-مالی-حقوقی و برگزاری مناقصه بین المللی EPC+Fپروژه بود. گفتنی است این پروژه تا کنون درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

دیگر پروژه در دست اقدام شرکت، پروژه ABS-RUBBER است که به گفته مدیرعامل تاکنون با پیشرفت 69 درصدی همراه بوده است. البته میرافضلی به این نکته نیز اشاره کرد که این پروژه تا پایان سال 94 تنها 23 درصد پیشرفت داشته است که از آن زمان به بعد در این سرعت داده ایم. پروژهABS-rubber که تاکنون ٧٤ درصد پیشرفت فیزیکی داشته در سال جاری به بهره برداری می رسد که در صورت اجرایی شدن، دو هزار تن محصول جدید تولید خواهد شد. گفتنی است این میزان محصول IRR شرکت را ٢٥ درصد افزایش خواهد داد و به سود خالص مجموعه ٥٠٠ میلیارد تومان اضافه می شود.

پروژه جایگزینی خطوط لوله آب خنک کننده از GRP به کربن استیل که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است از نکات دیگری بود که مدیرعامل در این مجمع به آن اشاره کرد. گفتنی است شکستگی خطوط GRP هرساله هزار میلیارد تومان زیان به بار می آورد.

پروژه افزایش ١٥ درصدی تولید اُلفین که بیش از ظرفیت اسمی این واحد خواهد بود و همچنین پروژه خرید تمام تجهیزات مورد نیاز از شرکت زیمنس به ارزش ٢٣ میلیون یورو که از ابتدای برجام شروع شده نیز دو مورد دیگر از فعالیت های صورت گرفته در این مجموعه بودند. میر افضلی همچنین تاکید کرد با توجه به تهیه تمام تجهیزات و کاتالیست ها در زمان برجام، اکنون هیچ نگرانی بابت بازگشت تحریم ها و عدم دسترسی به تجهیزات نیست.

اما در ادامه مجنع و با قرائت بند 4 گزارش حسابرس، اعتراض سهامداران خرد به نماینده "وصندوق"، مجمع را به چالش جدی کشاند. از این رو پس از صحبت های حسابرس مربوط به نامناسب بودن ذخیره ٣٧٧ میلیارد تومان مطالبات مشکوک الوصول برای طلب از شرکت پارس سبا (زیر مجموعه صندوق بازنشستگی)، سهامداران به این ذخیره‌گیری اعتراض شدید کردند. گفتنی است شرکت پارس سبا (کارگزار فروش محصولات پتروشیمی جم) در سال ٩١ و ٩٢ مبلغ ٤٦٠ میلیون درهم از فروش محصولات پتروشیمی جم را پرداخت نکرده است. از این رو سهامداران خرد خواستار بازگشت ذخیره منظور شده و همچنین عدم اختصاص سود به "وصندوق" به جهت ضمانت شرکت پارس سبا شدند.

در نهایت با با پیشنهادات نماینده سازمان بورس از التهابات مجمع پتروشیمی جم کاسته شد . در نتیجه سه تکلیف برای رسیدگی بند ٤ گزارش حسابرس از سوی مجمع به هیات مدیره داده شد:

1-    ذخیره ٣٧٧ میلیارد تومانی به حساب‌ها بازگردد.

2-    یک ماه به شرکت فرصت داده شد تا صورت های مالی را با بازگشت این ذخیره تصحیح کند.

3-    کمیته حقوقی به ریاست تاپیکو برای پیگیری قضایی موضوع طلب ٤٦٠ میلیون درهمی از شرکت زیر مجموعه صندوق بازنشستگی تشکیل شود.

بعد از حل و فصل این موضوع نوبت به تقسیم سود رسید. در این قسمت نیز هیات مدیره پیشنهاد تقسیم 140 تومانی سود را به سهامداران داد که مورد اعتراض قرار گرفت. در نهایت مجمع به تقسیم 85 درصدی سود به میزان 160 تومان رضایت داد.