۰ نفر

سامسونگ و اپل؛ بزرگترین خریداران تراشه در جهان

۱۰ بهمن ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر: 248738
سامسونگ و اپل؛ بزرگترین خریداران تراشه در جهان

دو غول تکنولوژی اپل و سامسونگ در سال ۲۰۱۷ میلادی سرمایه‌گذاری‌های خود را در زمینه خرید تراشه افزایش داده‌اند.

به گزارش وب سایت ۹to۵mac، موسسه تحقیقاتی گارتنر به تازگی گزارش‌های جدیدی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد هزینه‌های صرف شده درباره خرید تراشه از غول‌های تراشه‌سازی در جهان توسط دو شرکت اپل و سامسونگ به ترتیب به میزان ۲۷.۵ درصد و ۳۷.۲ درصد افزایش داده شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، این هزینه‌ها در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۱۶، به بیش از ۲۵ درصد رشد کرده است. این آمار همچنین نشان می‌دهد که اپل در سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی، نزدیک به ۳۸.۷۵۴ میلیارد دلار را صرف خرید تراشه از غول‌های تراشه‌سازی جهان کرده است که این رقم نسبت به میزان مشابه در سال ۲۰۱۶ ، شاهد رشدی ۲۷.۵ درصدی بوده است.

البته اپل در رتبه دوم پس از سامسونگ قرار گرفته است چراکه سامسونگ با توجه به حجم بالاتر و مدل‌های بیشتری که تولید و به بازار عرضه کرده است، در سال ۲۰۱۷ بزرگ‌ترین خریدار و مشتری شرکت‌های سازنده تراشه در جهان محسوب می‌شود. سامسونگ با صرف بالغ بر ۴۳ میلیارد دلار در زمینه خرید تراشه شایسته مقام نخست در این فهرست است که افزایشی ۳۷.۲ درصدی را در این سال نسبت به مدت مشابه آن در سال ۲۰۱۶ تجربه کرده است.

بدین ترتیب اپل پس از سامسونگ، بزرگ‌ترین خریدار تراشه‌ در دنیا به شمار می‌رود. سامسونگ با افزایش ۳۷.۲ درصدی میزان سفارش‌های خود و رساندن آن به ارزش بیش از ۴۳ میلیارد دلار، با اختلاف نزدیک به چهار میلیارد دلار در جایگاه نخست قرار دارد. پس از سامسونگ و اپل، شرکت‌های دل،  لنوو، هواوی، BBK،  اچ‌پی، هیولت پاکارد اینترپرایز، ال‌جی و وسترن دیجیتال به ترتیب در جایگاه‌های سوم تا دهم بزرگترین خریداران تراشه در جهان قرار گرفته‌اند.

ماساتسون یاماجی - یکی از تحلیل‌گران موسسه تحقیقاتی گارتنر - در این خصوص می‌گوید: "سامسونگ و اپل نه‌تنها جایگاه اول و دوم خود را نگهداری کرده‌اند بلکه در سال ۲۰۱۷، میزان هزینه‌ صرف‌شده‌ در زمینه‌ نیمه‌هادی را نیز به‌میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش داده‌اند".

وی ادامه داد:"این دو شرکت از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون جایگاه‌های نخست و دوم را به خود اختصاص داده‌اند".

البته لازم است که این افزایش هزینه صرف شده توسط سامسونگ و اپل علاوه بر اینکه نشان دهنده افزایش حجم تولید و عرضه آنهاست، حاکی از افزایش قیمت قطعات گوشی و تراشه هم هست.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی موسسه گارتنر ، این ۱۰ مشتری و خریدار بزرگ تراشه در جهان در سال ۲۰۱۷، ۴۰ درصد از کل بازار صنایع نیمه هادی را تشکیل داده‌اند، بنابراین برآورد می‌شود که این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۴۵ درصد برسد.