۰ نفر

داستان تکراری شب عید

۱۸ بهمن ۱۳۹۰، ۲:۲۶
کد خبر: 91

وزیر جهاد کشاورزی، اظهار داشت: این درخواست‌ها مبنی بر این بوده که در سطح محدودی اجازه ذخیره سازی سیب و مرکبات از سوی وزارت جهاد کشاورزی داده شود، لذا در صورت بررسی و ضرورت می‌توانیم این اجازه را صادر کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه احتمال ذخیره سازی احتیاطی میوه شب عید از جمله نارنگی وجود دارد. صادق خلیلیان امروز در حاشیه مراسم رونمایی از 4 فرمون جدید توسط موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور و 3 محصول جدید دیگر توسط سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر تصمیم گیری دولت برای کاهش تعرفه واردات میوه و مرکبات در ایام شب عید، گفت: درخواست‌هایی در این زمینه مطرح شده است مبنی بر اینکه ذخیره سازی احتیاطی سیب، نارنگی و پرتقال صورت گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی، اظهار داشت: این درخواست‌ها مبنی بر این بوده که در سطح محدودی اجازه ذخیره سازی سیب و مرکبات از سوی وزارت جهاد کشاورزی داده شود، لذا در صورت بررسی و ضرورت می‌توانیم این اجازه را صادر کنیم.

واردات نارنگی لطمه ای به تولید داخل نمی زند

خلیلیان در رابطه با اینکه امسال با مازاد تولید مرکبات وسیب مواجه بوده‌ایم، گفت: ‌با توجه به اینکه تولید نارنگی و ذخیره سازی آن به شب عید نمی‌رسد درخواست‌هایی را برای واردات نارنگی داشته‌ایم. به نظر من واردات نارنگی با این شرایط لطمه‌ای به تولید آن در کشور نمی‌زند ضمن اینکه تولید پرتقال در شرایط خوبی قرار دارد و نیاز به واردات آن نیست.

وی افزود: با توجه به سیاست وزارت جهاد کشاورزی در زمینه کاهش مصرف سموم در طول برنامه پنجم، باید 25 درصد شاخص سلامت غذا افزایش یابد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از سال گذشته استفاده از روش‌های بیولوژیک افزایش یافته و برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها استفاده از این روش‌ها در دستور کار قرار گرفته است، بنابراین می‌توان با بکارگیری روش‌های بیولوژیک سلامت غذا را بالا برده و آفات و بیماری‌ها را کاهش دهیم که در نتیجه منجر به تولید محصول سالم شود.

خلیلیان با اشاره به معرفی و تولید 4 نوع فرمون جدید کرم سیب، کرم ساقه خوار برنج، کرم خوشه خوار انگور و قوزه پنبه، تاکید کرد: با این روش می‌توانیم تولید محصولات اساسی همچون برنج، سیب و انگور را از طریق استفاده کم سموم افزایش دهیم.

کاهش 25 درصدی مصرف سموم در طول 6 سال اخیر

وی بیان کرد: در طول 6 سال اخیر (از سال 84 تاکنون) مصرف سموم حداقل 25 درصد در بخش کشاورزی کاهش یافته است.

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: بسیاری از محصولاتی که تولید می‌شود از نظر شاخص‌های سلامت در وضعیت خوبی قرار دارد و تولیدات شیر، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، ماهی قزل آلا و سایر محصولات باغی در خیلی از جاها بدون استفاده از سموم تولید می شود.

این عضو کابینه خاطرنشان کرد: بخشی از محصولات باغی تولید شده در کشور فراتر از استانداردهای جهانی است، همین امر باعث شده تا محصولات کشاورزی ما در سطح دنیا خواهان زیادی داشته باشد.

صادرات 5.1 میلیارد دلاری بخش کشاورزی

خلیلیان میزان صادرات بخش کشاورزی را با در نظر گرفتن انواع محصولات خام و فرآوری شده 5.1 میلیارد دلار اعلام کرد و ضمن ارزیابی مثبت از شرایط بخش کشاورزی، پیش بینی کرد تولیدات بخش کشاورزی از 107 میلیون تن در یک سال آینده به 118 میلیون تن افزایش یابد و به این ترتیب رکورد جدیدی کسب شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آغاز فصل زراعی و ادامه آن تا شهریور ماه، گفت: قصد داریم میزان تولید غلات را نیز حداقل 10 درصد افزایش دهیم که این خود نیز گام دیگری به سمت خودکفایی و امنیت غذایی است.

تولید کنندگان تخم مرغ به دنبال اجازه صادرات هستند

وی همچنین در رابطه با نگرانی ایجاد شده ناشی از کمبود گوشت قرمز و مواد پروتئینی در ایام شب عید، گفت: خوشبختانه تولیدات گوشت قرمز در کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد، همچنین در زمینه تولید گوشت مرغ نیز با مازاد تولید مواجه هستیم. از سوی دیگر سال گذشته به دلیل بروز بیماری که منجر به کاهش تخم مرغ شد امسال نه تنها جبران شده بلکه با مازاد تولید تخم مرغ نیز مواجه هستیم به طوری که تولید کنندگان منتظر اجازه صادرات هستند.

خلیلیان همچنین در رابطه با تولید شیر نیز، اظهار داشت: تولید شیر مرز 10.5 میلیون تن را پشت سر گذاشته و نیاز کشور را در تولید تخم مرغ و شیر تامین می کنیم. ضمن اینکه 90 درصد نیاز گوشت قرمز نیز در داخل برآورده می شود.

25 هزار تن گوشت وارداتی در گمرگ موجود است

وزیر جهاد کشاورزی جمعیت دامی دام سبک را 76 میلیون و دام سنگین 8.5 میلیون راس اعلام کرد و ادامه داد: 130 میلیون واحد دامی کشور است که در 9 ماهه سال جاری 114 هزار تن گوشت وارد شده و 25 هزار تن دیگر نیز که توسط واردکنندگان از قبل مجوز آن صادر شده در گمرک موجود است و با ترخیص آن گام دیگری برای تامین نیاز کشور برداشته می شود.

وی در رابطه با تامین میوه شب عید نیز تاکید کرد:‌ با افزایش تولیدات باغی، و نزدیک بودن آن به نیاز 17.5 میلیون تنی کشور، نیاز شب عید از طریق تولیدات داخل تامین خواهد شد و امیدواریم همانند سال گذشته در ایام شب عید با مشکلی مواجه نشویم.

خلیلیان در رابطه با معطلی برخی کشتی‌های غلات در بنادر کشور نیز گفت: در بحث بندر و گمرکات شرایط قرنطینه‌ای باید رعایت شود که البته بخشی از این تاخیرها به دلیل گشایش ال‌سی‌ها و سقف سفارش است، لذا کارگروهای متشکل از اداره گمرک، وزارت صنعت و معدن، وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی تشکیل شده تا برای ترخیص این کشتی‌ها اقدام کنند.

یارانه بخش کشاورزی برای سال آینده رشد قابل توجهی دارد

این مقام مسئول همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در رابطه با افزایش یارانه‌های بخش کشاورزی در سال آینده گفت: ‌بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها و اعتباراتی که امسال برای این بخش دریافت کرده ایم، در بخش مصرف آب وضعیت خوبی وجود داشت.

خلیلیان اعتبارات دریافت شده را بالغ بر 200 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با بانک مرکزی نیز قرارداد بستیم که تسهیلات ارزان ‌قیمت به دست آوریم، که البته 100 میلیارد تومان آن جدا از این در اختیار دامداران برای تامین علوفه قرار گرفته است.

وزیر جهاد کشاورزی به هزار و 138 میلیارد تومان بودجه برای اصلاح ساختارهای آب و خاک اشاره کرد و گفت: این بودجه برای توسعه روش‌های نوین آبیاری و صرفه جویی در مصرف انرژی آب اختصاص داده شد.

وی اعلام کرد: اعتبارات ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها برای سال آینده در بخش کشاورزی رشد قابل توجهی داشته است.