۰ نفر

تأیید رهبری آیت‌الله خامنه‎ای از سوی علمای بزرگ

۱۶ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۰۲
کد خبر: 276737
تأیید رهبری آیت‌الله خامنه‎ای از سوی علمای بزرگ

سخت‎ترین روزی که مجلس خبرگان رهبری در طول تاریخ فعالیت خود گذرانده روزی بود که اعضایش با چشمانی اشک بار، وصیت امام(ره) را شنیدند و پس از آن وارد بحث انتخاب جانشین امام برای رهبری جمهوری اسلامی ایران شدند.

به گزارش اقتصاد آنلاین ، در 29 سالی که از آن روز می‎گذرد، اعضای آن مجلس بر انتخاب خود صحه گذاشته و آن را بهترین انتخاب خوانده اند که ثبات و ماندگاری نظام نوپای جمهوری اسلامی را تضمین کرد.

مرحوم آیت‎الله هاشمی رفسنجانی در کسوت رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و عضو مجلس خبرگان رهبری انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی را دستاوردی عظیم و نشات گرفته از رهنمودهای حضرت امام دانست و در شرح ویژگی‎های ایشان به این موارد اشاره کرد: آشنایی ایشان با مسائل کشور مثال زدنی است.از همه صلاحیتها، نظیر مبارز بودن، عالم بودن، داشتن عدالت و غیره که بگذریم، یک کسی که ده، دوازده سال در کوران مسائل کشور بوده و الآن جزئیات امور مملکت را می داند. او سالها بعد در گفت وگویی تاکید کرد: وقتی به وجدانم مراجعه می کنم، می بینم ما هیچ راهی بهتر از آنچه انجام شد، نداشتیم.هر فرض دیگری، یعنی اگر شورا داشتیم، یک سری مشکلات به وجود می آمد.اگر فرد دیگری هم به غیر از آیت الله خامنه ای می آمد، دچار مشکل می شدیم...خداوند ما را هدایت کرد. از منظر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، راه امام، با انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی، بیمه و تضمین شد.

آیت الله مشکینی، رییس مجلس خبرگان رهبری نیز جانشین امام (ره) را «حضرت مستطاب آیت الله حاج سید علی خامنه ای» نامید که واجد مقام فقاهت و اجتهاد و قدرت استنباط احکام شرعیه که تصدی مقام معظم رهبری بدان نیازمند است، می باشد، چنانچه معظم له حائز سایر شرایط ولایت است.

وی همچنین گفت: بر همه مسلمین جهان اعم از سنی و شیعه و بویژه روحانیت محترم و علماء عظام فریقین ایدهم الله تعالی، و بر همه کسانیکه علاقه به دوام انقلاب اسلامی ایران و نفوذ و گسترش اسلام در جهان دارند و طالب امتثال اقیموا الدین و لا تتفرقوا هستند و میل به تحقق لیظهره علی الدین کله دارند واجب موکد شرعی و عقلی است معظم له را به فقاهت و ولایت امر مسلمین بشناسند و بپذیرند.

مهر تایید مراجع بر رهبری آیت‌الله خامنه‌ای

آیت الله العظمی اراکی از نخستین مراجعی بود که در پیامی به مقام معظم رهبری فرمودند: انتخاب شایسته حضرت عالی به مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران، مایه دلگرمی و امیدواری ملت قهرمان ایران است.

آیت الله فاضل لنکرانی(ره) هم با بیان اینکه مقام شامخ علمی و اجتهاد و فقاهت معظم له جای هیچگونه تردیدی نیست، گفته یودند: اینجانب با توجه به سابقه آشنایی دیرین با ایشان و اطلاع از مراتب تحصیلی اذعان به اجتهاد وی دارم. .. تصریح امام عظیم الشان در موارد متعدده به صلاحیت و شایستگی رهبری حضرت آیت الله خامنه ای، دلیل عمده بر مقام اجتهاد معظم له می باشد. این مرجع تقلید که عضو مجلس خبرگان نیز بود با اشاره به سابقه آشناییش با آیت الله خامنه ای، او را اهل نظر و اجتهاد خوانده بود که در سالهای طولانی در جهان سیاست، استادی چون امام امت داشته است و خودش نیز دارای استعداد سرشار است و مقامات بلندی از درک سیاسی دارد.

آیت الله جوادی آملی، نیز اجتهاد و عدالت آیت الله خامنه ای را تایید کرده و گفت: لازم است امت اسلامی - ایدهم الله - در تقویت رهبری معظم له در بذل نفس نفیس، در هیچ گونه نثار و ایثار دریغ نفرمایند. آیت الله یوسف صانعی، نیز گفته بود که آیت الله خامنه ای، نه تنها مجتهد مسلم می باشد، بلکه فقیه جامع الشرایط واجب الاتباع می باشد. (43)

همچنین آیت الله بهاءالدینی(ره) با بیان اینکه از همان زمان، رهبری را در آقای خامنه ای می دیدم؛ چرا که ایشان ذخیره الهی برای بعد از امام بودند، گفت بود: باید او را در اهدافش یاری کنیم. بعد از امام خمینی اگر بشود به کسی اعتماد کرد به این سید است. البته هیچ کس حاج آقا روح الله نمی شود، ولی آقاسیدعلی خامنه ای حقیقت ولایت فقیه هستند و رهبر از همه به امام نزدیکتر است.

مجتهد و سیاستمدار مدبر

علاوه بر علما و مراجع وقت، روحانیون والا مقام کشور نیز به حمایت از آیت الله خامنه ای پرداخته و در مواضعی، شایستگی های ایشان را برشمردند.

چه آنکه آیت الله مومن، عضو مجلس خبرگان رهبری و مدیر وقت حوزه علمیه قم هم گفته بود: هنگام رای گیری در مجلس خبرگان برای رهبری حضرت آیت الله خامنه ای - دامت برکاته - اجتهاد معظم له با قیام هیات شرعیه نزد این جانب ثابت بود، ولی بعدا به واسطه حضور در جلسات مباحثه فقهی، شخصا به اجتهاد ایشان پی بردم و اکنون شهادت می دهم که معظم له، مجتهدی عادل و جامع الشرایط است.

 آیت الله مهدوی کنی، انتخاب آیت الله خامنه ای از سوی مجلس خبرگان را از الهامات الهی و هدایتی معنوی از جانب روح حضرت امام (رضوان الله علیه) خوانده بود که هنوز این ملت را رها نکرده است. به گفته وی این انتخاب در کوران مصیبت جانکاه درگذشت امام (ره)، از میان یاران صدیق و خوشنام و خوش سابقه امام، به عنوان رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران، آرامشی توام با اعتماد و اطمینان بر کشور و امت فداکار حاکم نمود.

آیت الله یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز ایشان را فقیهی والا مقام و مجتهدی عالی مقام خواند که بر علوم مؤثر در استنباط، تسلطی بسیار بالا دارد.زاید بر لغت، ادبیات، اصول، حدیث و تفسیر، حتی در رجال و درایه که در استحکام فتوا نقشی بسزا دارد، خود استاد و عالمی هستند. آیت الله خزعلی هم گفته بود: انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی، که فردی پخته و عالم و با سیاست و مدبر می باشد، در خارج دشمنان را در سکوت و ابهام فرو برد و در داخل، آرامش فراهم ساخت.

آیت الله مصباح یزدی، درباره آیت الله خامنه ای گفته بود که «ایشان فقاهت را توام با تقوا، تیزهوشی و فراست را توام با بردباری و سعه صدر، مدیریت را همراه با تعبد و پایبندی به اصول و مبادی اسلامی، فکر روشن و ثاقب و درنشان را با دوراندیشی و تشخیص مصالح دراز مدت امت اسلامی، حزم و احتیاط را توام با شجاعت و شهامت، بهره مندی از علوم مختلف اسلامی را همراه با ذوق و گرایشهای هنری اصیل، اعتماد به نفس را همراه با توکل بر خدای متعال، تلاش و جدیت و نظم و برنامه ریزی را توام با توسل به ولی عصر عجل الله ، و در یک کلمه، همه شرایط و مزایای مدیریت را با روح عبادت و بندگی و اخلاص جمع می کند».

آیت الله ابراهیم امینی، نیز گفته بود آیت الله خامنه ای در فقاهت و اجتهاد، به مرتبه ای است که برای تصدی مقام ولایت و رهبری، صلاحیت کامل دارد. آیت الله امامی کاشانی نیز بر این باور بود که آیت الله خامنه ای به تمام رموز سیاست و حکومت آگاه بوده و شخصی با ورع، با تقوا، محبوب، مخلص، عالم و دارای بنیه فقهی است.

آیت الله حائری شیرازی، امام جمعه شیراز هم آیت الله خامنه ای را صالحترین فرد برای رهبری خوانده و گفته بود که ایشان علاوه بر تمام ویژگیها، یک عالم آگاه به مسائل اسلامی است و از سیاست و درایت خاصی برخوردار است.