۰ نفر

تحلیل استاندارد از انتخابات آمریکا

از میت رامنی تا باراک اوباما

۲۴ فروردین ۱۳۹۱، ۱۷:۰۱
کد خبر: 398

یک روزنامه اتریشی با تاکید بر اینکه اوباما هیچ نسخه ای را برای توقف شکستهای آمریکا ارائه نداده، رامنی را در صورت پیروزی در انتخابات، رئیس جمهوری ضعیف و بسیار مشابه اوباما ارزیابی کرد که می تواند روند شکست ایالات متحده را سرعت بیشتری بخشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "استاندارد" در تحلیلی نوشت: با کناره گیری با تاخیر "ریک سنتروم" از مبارزات انتخاباتی جمهوریخواهان، "میت رامنی" یکی از بزرگترین موانع ورودش به کاخ سفید را از سر راه برداشت. البته بزرگترین مانع هنوز سر راه وی قرار دارد.

بر اساس نظرسنجی های انجام شده باراک اوباما شانس بیشتری برای ورود به کاخ سفید دارد. اما وضعیت می تواند با توجه به شرایط اقتصادی آمریکا تغییر کند. اما یک مسئله کلیدی در سیاست آمریکا وجود دارد و آن اینکه "میت رامنی" چگونه رئیس جمهوری خواهد بود؟

استاندارد در ادامه نوشت: مهمترین مسئله این است که رامنی مطمئنا یک جمهوریخواه میانه رو نیست. در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری 2008 آمریکا وی نماینده جناح محافظه کار بوده و دست راست بوش و همچنین در زمان رونالد ریگان یکی از ستونهای اصلی محافظه کاران بود. اما از زمان بوش وی به ندرت فعالیت کرد و تنها حزب وی بیش از پیش به راستگرایی رو آورد.

این روزنامه اتریشی در ادامه خاطر نشان کرد: اما رامنی یک عنصر راستگرا نمی باشد. زرنگیها و قدرت مانور برنامه ریزی شده او که انتقاد بسیاری از هم حزبی هایش را به دنبال داشت کمک بزرگی در مبارزات انتخاباتی اش به وی کرد و در صورت پیروزی وی در انتخابات نیز کمک بزرگی به وی خواهد کرد.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: با وجود شاخ و شانه کشیدنهای رامنی علیه ایران و چین اما سیاست خارجی آمریکا تحت ریاست جمهوری احتمالی وی تغییری نخواهد کرد.

استاندارد در بخش دیگری از این مطلب به ضعفهای نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اشاره کرده و نوشت: رامنی همواره با اظهارات نابجا و نسنجیده خود این تصور را به وجود می آورد که نه نگران طبقه پایین جامعه است و نه می خواهد آنها را درک کند. وی در سابقه سیاسی خود نیز کمتر موفقیت داشته است.

نویسنده در ادامه دو رقیب انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یعنی رامنی و اوباما را بسیار شبیه به هم ارزیابی کرده و نوشت: تفاوت اصلی آنها در اختلاف بین احزابشان است. جمهوریخواهان اسیر ایدئولوژیهای ضد دولتی و ضد مالیاتی خود هستند و رامنی هم شایستگی و لیاقت رهبری برای مقابله با این امر را ندارد.

رامنی در صورت وارد شدن به کاخ سفید نه مسئله کسری بودجه در این کشور را می تواند حل کند و نه سرمایه گذاریهای مورد نیاز در آینده این کشور در زمینه آموزش، تحقیقات و زیرساختها را می تواند برنامه ریزی کند.

آمریکا تحت ریاست جمهوری رامنی در معرض تهدید یک رکود مستمر و پیاپی قرار خواهد گرفت. این مسئله روی جایگاه آمریکا در عرصه سیاست خارجی تاثیر خواهد داشت. البته اوباما هم هیچ نسخه ای برای توقف روند شکست آمریکا ارائه نداده است. ضعفهای عمومی رامنی می تواند این روند را سرعت بیشتری بخشد.