۰ نفر

افت شاخص بورس تهران

امروز یک شنبه در بازار سهام چه گذشت؟

۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۲۱:۰۹
کد خبر: 857

با اتمام ساعات معاملات امروز یکشنبه، شاخص بازار اول ( تالار اصلی ) با 35 واحد افت به رقم 22632 واحد رسید.

همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 58 واحد رشد عدد 36530 واحد را تجربه کرد. شاخص کل نیز در روز جاری با 42 واحد کاهش به رقم 27169 واحد رسید. گفتنی است ارزش کل معاملات این روز به رقم 280 میلیارد ریال رسید.

به گزارش بورس نیوز، در این روز کشتیرانی جمهوری اسلامی با 7 واحد افزایش شاخص ، بیشترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل فولاد مبارکه اصفهان با 21 واحد کاهش ، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

بازار سهام امروز گرچه چندان مورد توجه معامله گران نبود اما چند صنعت کم فروغ را مجدد در کانون توجه قرار داد.

دو صنعت سیمانی و قندی طی امروز نسبتاً با معاملات پر حجم رو به رو بودند.این در حالی است که صنعت سیمان به لحاظ تناسب قیمت بردرآمدی خود در مقایسه با کل بازار و از طرفی برخورداری از قابلیت پوشش سود در گزارش های عملکردی و حتی توانایی تعدیل مثبت درآمدی، پس از مدت ها گوشه نشینی با اقبال خریداران رو به رو و تقریباً تمامی شرکت های هم گروه این صنعت طی امروز نزدیک به بالاترین دامنه نوسان مثبت قیمتی رو به رو شد.

اهالی تالار با اذعان به ارزندگی قیمت سهام گروه سیمانی در نرخ های کنونی، معتقدند به لحاظ پیش بینی نرخ ارز در بودجه برخی از شرکت های صادر کننده سیمان و اختلاف آن نسبت به بازار آزاد و از طرفی در پیش بودن آزاد سازی نرخ سیمان، شرکت های سیمانی می توانند از مناسب ترین سهم ها برای کسب بازدهی حداقل 15 درصدی تا دو ماه آینده برخوردار باشند و حال آنکه نزدیک شدن به فصل مجامع و انتظار از تقسیم سود نقدی بالا میان سهامداران بر جذابیت معاملات سهام این گروه می افزاید.

در گروه قندی ها اما اگر چه همچنان عرضه کنندگان بسیاری حضور دارند اما با کاهش حجم دستورهای فروش و انتشار اخبار تأثیر گذاری همچون افزایش نرخ فروش قند و شکر، با معاملات پر حجم اما در دامنه نوسان منفی مواجه است.

در این میان اقدام حمایت سهامدار عمده در قند نیشابور حکایت از آغاز دور جدید رکورد شکنی در این نماد البته با حرکت بند بازانه این حقوقی پر آوازه دارد.

بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود از گرانی 18 تا 146 درصدی 33 قلم کالای اساسی در طول سال گذشته خبر داده که در این سبد، گرانی 27.8 درصدی قند و 36.8 درصدی شکر خودنمایی می کند.

طبق این گزارش، هر کیلو قند از 1423 تومان به 1820 تومان و هر کیلو شکر از 1164 تومان به 1589 تومان بالغ گردیده است.

بازار سهام امروز در انتظار اخباری از فولاد مبارکه اصفهان مبنی بر دستیابی به یک معدن غنی سنگ آهن جدید بود.

در عین حال بر چیده شدن سقف و کف قیمتی در رینگ معاملات فولادی بورس کالا، باعث معاملات پر حجم در گروه فلزات اساسی شد اما با این حال نتوانست چندان قابل توجه باشد.

اهالی تالار برچیده شدن کنترل های قیمتی را به نفع تولید کنندگان و مصرف کنندگان فولاد کشور دانسته اما در عین حال کم و کیف اقدام مذکور و اینکه آیا شامل عرضه های ورق فولادی مبارکه در روز آینده می شود یا خیر را از نکات قابل توجه عنوان می کنند.

براساس گزارش های رسیده برچیده شدن کنترل های قیمتی تنها مربوط به دو شرکت فولاد خوزستان و فولاد خراسان در زمینه اسلب می باشد.

در گروه بانکی ها اما همچنان با دیده تردید و نگرانی نسبت به رشد سودآوری این گروه نگریسته می شود و حال آنکه اعلام حجم 90 هزار میلیارد تومانی بدهی ها و معوقات کلیه بانک های دولتی و خصوصی و نیز ناتوانی از تنظیم امور بانکی و پولی از سوی برخی مقامات، دورنمای این صنعت را تیره تر کرده است.

ارزش روز 17 بانک بورسی هم اینک بالغ بر 27 هزار میلیارد تومان بوده و مجموع سرمایه های آنها به 15 هزار میلیارد تومان می رسد.

در معدنی ها نیز شایعاتی مبنی بر تعطیلی کارخانه سنگ آهن گل گهر، فروشندگان سهام را جلودار گروه معدنی کرد اما به نظر می رسد طی روز آینده با توجه به حضور پررنگ "ومعادن" در حمایت ها، دوباره به مدار تعادلی باز گردند.

در سطح کلان امروز خبر رسید برداشت 3 هزار میلیارد تومانی بانک مرکزی از حساب بانک ها ناشی از برآورد اولیه 8 هزار میلیارد تومانی بوده و حال آنکه دولت با فروش 53 میلیارد دلار به نرخ روز، با منابع بادآورده ای رو به رو شده است.

از مجلس نیز انتشار خبرهایی مبنی بر تصویب دو فوریت کاهش قیمت خوراک پتروشیمی ها از 95 به 65 درصد فوب خلیج فارس تقاضا برای سهام گروه پتروشیمی ها در بورس را به اوج خود خواهد رساند.

این در حالی است که انتظار برای بازگشایی نمادهای متوقف در این گروه هم اکنون اصلی ترین خواسته سهامداران این شرکت ها است.

در عین حال کمیسیون تلفیق بودجه مجلس از آغاز بررسی لایحه بودجه 91 در اواسط هفته سوم اردیبهشت ماه امسال خبر داده و این در حالی است که این کمیسیون طی امروز مصوب نموده پیمانکاران خصوصی در اجرای طرح های عمرانی مشارکت داده شده و دولت نسبت به خرید خدمت از آنان متعهد می شود.

این تصمیم طبق دستورالعمل ماده 23 قانون بودجه و در راستای بند (ب) ماده 214 قانون برنامه پنجم توسعه با رعایت ماده 23 قانون برنامه و بودجه و نیز قانون برگزاری مناقصات انجام شده و بر این اساس دولت اولاً وام های بخش خصوصی در این باره را تضمین می کند و ثانیاً با امضای قرارداد نسبت به خرید خدمت از محل اجرای این طرح های عمرانی و یا خرید کالاهای طرح مورد نظر را تعهد کرده و به صورت پیش خرید خدمت و یا اجاره خدمت انجام می دهد.

این خبر می تواند برای خدماتی ها و پیمانکاری ها بویژه در گروه تجهیزات خبری امیدوار کننده در سال 91 باشد.

طی امروز استانداری تهران از کاهش قیمت هر کیلو شیر خام از 720 تومان به 837 تومان خبر داد که حاکی از زیان 117 تومانی برای تولید کنندگان شیر در بورس بود. این در حالی است که دولت وعده سبوس 195 تومانی و برداشتن تعرفه 11 درصدی جو برای مصرف دام را داده که می تواند قیمت تمام شده تولید را کاهش دهد.

در حوزه فلزات اساسی رشد 22 درصدی فروش و 62 درصدی صادرات فولاد در سال گذشته و نیز رشد 6.14 درصدی تولید سرب و روی و عبور از مرز 179 هزار و 600 تن، اصلی ترین اخبار این گروه بوده است.

این میان در حوزه انرژی نیز زمزمه بر کناری قلعه بانی از مدیریت شرکت ملی نفت شنیده می شود که گویا وزیر نفت پیشتر خواهان آن بوده است.

در زمینه یارانه ها سه شنبه هفته آینده آخرین زمان اصراف از دریافت یارانه نقدی فاز دوم اعلام شده است.

در مجموع بازار سهام امروز اگر چه چندان از شادابی بر خوردار نبود اما نیم نگاهی به عرضه های اولیه سهام در روزهای آتی همچون توکاریل، هلدینگ خلیج فارس و زیر مجموعه های کشتیرانی داشت تا بتواند قدری خود را برای تجهیز نقدینگی در آینده ای نزدیک آماده کند.