۰ نفر

روسیه و چین قطعنامه علیه سوریه را وتو کردند

۳۰ تیر ۱۳۹۱، ۱۶:۵۷
کد خبر: 4792

در حالی که تلاش‌های کشورهای غربی برای تصویب قطعنامه جدید علیه سوریه برای چندمین بار با وتوی روسیه و چین ناکام ماند، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل اخبار منتشر شده درخصوص تلاش دمشق برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی را "عاری از هر گونه صحت" خواند.

اقتصادآنلاین/گروه بین الملل:

در حالی که تلاش‌های کشورهای غربی برای تصویب قطعنامه جدید علیه سوریه برای چندمین بار با وتوی روسیه و چین ناکام ماند، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل اخبار منتشر شده درخصوص تلاش دمشق برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی را "عاری از هر گونه صحت" خواند.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینترنتی شبکه المنار، این سومین باری است که روسیه و چین طی 9 ماه گذشته از حق وتو به عنوان دو کشور عضو شورای امنیت برای منع تصویب قطعنامه علیه سوریه استفاده می‌کنند.

در نشست شورای امنیت که پنجشنبه عصر به وقت نیویورک برگزار شد، 11 کشور عضو این شورا به نفع قطعنامه علیه سوریه رای دادند و دو کشور از رای دادن امتناع کردند.

ویتالی چورکین، نماینده روسیه در این نشست عنوان داشت که این قطعنامه غربی تلاش داشت تا راه را برای مداخله نظامی بیگانگان در سوریه باز کند.

بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل نیز عنوان داشت: دولت و ملت سوریه انتظار داشتند که شورای امنیت به صورت مثبتی برای کمک به آنها وارد عمل شود. اما مردم سوریه نسبت به برگزاری نشست‌های شورای امنیت درخصوص کشورشان به دیده شک و تردید می‌نگرند چرا که این نشست‌ها همزمان با به وقوع پیوستن اقدامات تروریستی و کشته شدن مردم بی‌گناه سوریه برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: اقدامات تروریستی در سوریه همچنان ادامه دارد و این بار تعدادی از وزیران و مسئولان امنیتی بلندپایه در جریان نشستشان در دمشق به دست تروریست‌ها کشته شدند. ما نسبت به اینکه شورای امنیت این اقدام تروریستی را محکوم نکرد ابراز تاسف می‌کنیم.

الجعفری همچنین تاکید کرد: اگر شورای امنیت نمی‌تواند این اقدام را محکوم کند بنابراین تمام سخنان مسئولان این شورا درخصوص مبارزه با تروریسم بی‌فایده است و سخن گفتن درخصوص حمایت از راهکار سیاسی در سوریه تنها یک شعار برای خریدن وقت و انحراف افکار عمومی به شمار می‌آید.

وی در ادامه افزود: موفقیت طرح کوفی عنان علاوه بر حمایت دولت سوریه نیازمند یک اراده سیاسی و بین‌المللی به همراه لغو تحریم‌های یکجانبه علیه ملت سوریه است. برخی از کشورها بر ناکام گذاشتن هرگونه تلاشی برای حل و فصل مساله سوریه مُصر هستند.

الجعفری هم‌چنین تاکید کرد: برخی گروه‌های تروریستی مسلح متشکل از اعراب و دیگر تابعیت‌ها که در سوریه دست به اقدامات تروریستی می‌زنند خواهان هیچ گونه اصلاحی نیستند، اکثریت مردم سوریه با مداخله بیگانگان در کشورشان و همچنین ترور شخصیت‌ها و انفجارها مخالف هستند. کسانی که تصمیم گرفتند سفارتخانه‌های خود در سوریه را ببندند نمی‌دانند که گروه‌های مسلح به نیروگاه‌های تولید برق در سوریه سه بار حمله کرده‌اند.

وی در ادامه افزود: برخی کشورها در امور داخلی سوریه مداخله می‌کنند و ناقوس جنگ را در این کشور به صدا در می‌آورند و خود را بخشی از بحران موجود در سوریه قرار داده‌اند. سخنان کذب منتشر شده درخصوص سلاح‌های شیمیایی در سوریه و قصد مسئولان برای استفاده از این سلاح‌ها کاملا نادرست بوده و برخی می‌خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند.

الجعفری همچنین تاکید کرد: کسانی که به اعراب خیانت‌ کرده و باعث به وجود آمدن این مساله در فلسطین، عراق، افغانستان و حمایت از اسرائیل شده‌اند نمی‌توانند به نفع سوری‌ها کار کنند. مردم سوریه به تنهایی می‌توانند از کشورشان حمایت کنند.

این در حالی است که نماینده فرانسه در سازمان ملل عنوان داشت که وتوی قطعنامه علیه سوریه توسط روسیه و چین ماموریت کوفی عنان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

نماینده آلمان نیز با ابراز تاسف نسبت به این مساله عنوان داشت که شورای امنیت فرصت را برای توقف خشونت‌ها از دست داد.

کوفی عنان نیز نسبت به اینکه شورای امنیت نتوانسته است تصمیمی درخصوص سوریه بگیرد ابراز تاسف کرد.

وی در ادامه عنوان داشت که شورای امنیت در این شرایط حساس نتوانسته موضع یکپارچه در قبال سوریه اتخاذ کند.

کاخ سفید نیز با ابراز تاسف نسبت به وتوی قطعنامه علیه سوریه اعلام کرد که بدین ترتیب کوفی عنان نمی‌تواند به ماموریت خود در سوریه ادامه دهد.