۰ نفر

فارین پالیسی:

آمریکا در مذاکرات ۱+۵ با ایران سردرگم است

۲۳ فروردین ۱۳۹۱، ۱۴:۵۶
کد خبر: 371

برخی نشریات آمریکایی، مقامات واشنگتن را در آستانه مذاکرات 1+5 با ایران سردرگم توصیف می کنند.

کیهان نوشت:برخی نشریات آمریکایی، مقامات واشنگتن را در آستانه مذاکرات 1+5 با ایران سردرگم توصیف می کنند. نویسنده فارین پالیسی توقعات آمریکا از ایران را ناشدنی و بلاوجه توصیف می کند و می افزاید: روزنامه واشنگتن پست بر مبنای اظهارات منابع دولتی نوشت که اوباما با داشتن برنامه صلح آمیز اتمی از سوی ایران موافقت کرده البته در صورتی که دنبال سلاح اتمی نباشد. بعد از آن روزنامه نیویورک تایمز- باز هم از سوی منابع خود- اعلام کرد آمریکا و متحدانش از ایران می خواهند تاسیسات غنی سازی فردو را تعطیل کند. البته نیویورک تایمز نوشته بود که اولویت نخست، متوقف کردن برنامه غنی سازی 20 درصدی است. از سوی دیگر تامی ویتور، سخنگوی شورای امنیت نیز در همین مقاله اعلام کرده بود که موضع غرب شفاف است و ایران باید تمامی برنامه های غنی سازی خود را متوقف کند. اما این همان نقطه ای است که من در مورد آن گیج شده ام. می توانم متوجه شوم که چرا آنها می خواهند ایران با این درخواست ها موافقت کند، همانگونه که من امیدوارم بیل گیتس برای من چک های میلیارد دلاری بنویسد. اما انتظار ندارم که هیچ یک از این اقدام ها انجام شود چرا که آمریکا و متحدان اروپایی اش هنوز به این نتیجه نرسیده اند که این درخواست ها می تواند رویکرد مناسبی برای آغاز مذاکرات باشد.
فارین پالیسی با بیان اینکه طرح چنین مباحثی مذاکرات را به بن بست می رساند، نوشت: ایران میلیون ها دلار برای حفاظت از تاسیسات هسته ای خود در مقابل حمله نظامی خرج نکرده تا اکنون به درخواست ما همان تاسیسات را متوقف کند و به نظر نمی رسد ایرانیان ملی گرا این خواسته غرب را بپذیرند.
نویسنده تاکید کرد: واکنش ایران قابل پیش بینی است و ایرانیان چنین خواسته ای را رد خواهند کرد. به همین دلیل هم هست که من گیج شده ام. اگر شما دولت اوباما باشید، آخرین چیزی که می خواهید، جنگ است. به خصوص پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر و البته به طور کلی. این برای آمریکا به اندازه کافی بد است که تحریم ایران بهای هر لیتر بنزین را حدود 25 سنت افزایش داده است. در مورد ایران باید روند دیپلماتیک را دنبال کرد و تلاش های جامعی به عمل آورد تا مصالحه ای قابل پذیرش بین دو طرف حاصل شود.
تنها دستاورد این موضع این است که ایران اطمینان بیشتری پیدا می کند که آمریکا و متحدانش برای مذاکره جدی نیستند و استفان والت در فارین پالیسی نوشت: شاید هم این یک توافق ضمنی بین آمریکا و اسرائیل باشد به این معنی که آمریکا تا جای ممکن موضعی تند علیه ایران اتخاذ کند که در عین حال گزینه ها را نیز برای آینده بازمی گذارد. احتمالا درخواست تعطیلی فردو تنها یک اهرم معامله درخصوص غنی سازی 20 درصدی است. اما از نگاه من رویکرد کنونی راهی مناسب برای تخریب مذاکرات، پیش از آغاز آن است.