۰ نفر

اختصاصی "اقتصاد آنلاین"

سیاست محتاطانه در آمریکا، انبساطی در چین

۱۸ خرداد ۱۳۹۱، ۲۳:۱۵
کد خبر: 2625
سیاست محتاطانه در آمریکا، انبساطی در چین

دقایقی پیش، صحبت های مهم بن برنانکی در برابر کنگره تمام شد. وی نشانه های کمی از نیاز به یک بسته فوری محرک مالی در اقتصاد آمریکا بروز داد. از سوی دیگر چین اقدام به کاهش نرخ بهره کرد/در پی سخنرانی برنانکی، انس جهانی طلا به کانال 1500 واحدی سقوط کرد.

اقتصاد آنلاین/گروه جهان:

چند دقیقه پیش، صحبت های مهم بن برنانکی در برابر کنگره تمام شد. بن برنانکی، رئیس بانک مرکزی آمریکا، گفت این بانک آمادگی این را دارد که در صورت بروز هرگونه مشکل مالی از اقتصاد این کشور محافظت کند. اما برعکس آنطور که توسط برخی کارشناسان پیش بینی کرده بودند، وی نشانه های کمی از نیاز به یک بسته فوری محرک مالی در اقتصاد آمریکا بروز داد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از رویترز، برنانکی که در مقابل کنگره صحبت می کرد، گفت: فدرال رزرو در حال بررسی و زیرنظر داشتن ریسک های عمده بحران بدهی و بحران بانکی اروپا در اقتصاد آمریکاست.

به نظر می رسد این سخنان برنانکی، بازارهای مالی را که منتظر اقدامات پولی تحریکی بیشتری بودند ناامید کرده و از میزان حرکت مثبت بازارهای بورس جهانی که بواسطه اخبار روز چهارشنبه ایجاد شده بود، بکاهد و حتی منجر به منفی شدن بعضی نماگرهای بازارهای بورس شود.

آمار ضعیف بیکاری آمریکا که در هفته گذشته منتشر شد و همچنین عمیق تر شدن بحران اروپا این انتظار را ایجاد کرده بود که بانک مرکزی امریکا در جلسه خود در روزهای 19-20 ژوئن (در دو هفته آینده) اقدام به سیاست های انبساطی کند، که با این سخنان برنانکی دیگر چندان محتمل به نظر نمی رسد.

این اظهارات برنانکی در مخالفت بارز با یکی از مقامات ارشد فدرال رزرو است که روز گذشته از لزوم اقدامات پولی انبساطی به دلیل ریسک های ناشی از بحران اروپا خبر داده بود.

بهرحال با وجود این اختلافات، همانطور که کارشناسان مربوطه پیش بینی می کنند، امکان یک سیاست پولی انبساطی در آمریکا در آینده نزدیک بعید به نظر می رسد.

این سیاست به کاهش قیمت طلا و همچنین عدم رشد بازارهای بورس کمک خواهد کرد. اونس جهانی طلا در واکنش به سخنرانی بن برنانکی و روشن شدن سیاست های بانک مرکزی آمریکا، با سقوط 40 دلاری به 1585 دلار کاهش یافت و اونس را به کانال 1500 واحدی بازگرداند.

سیاست های جدید چین

اما از سوی دیگر، با کاهش رشد اقتصادی چین، برزیل و هند، آینده رشد اقتصاد جهانی چندان امیدوارکننده به نظر نمی رسد. در پاسخ به این روند، چین چند ساعت پیش در روز پنجشنبه، برای اولین بار از سال 2008 خبر از کاهش نرخ بهره در این کشور داد.

به گزارش اقتصاد آنلاین، برای نخستین بار طی چهار سال اخیر، دولت چین نرخ بهره را در این کشور کاهش داده است. مقدار این کاهش برابر با 0.25 درصد بوده است. به نظر می رسد هدف دولت چین از کاهش نرخ بهره به میزان یک چهارم یک درصد، که از روز جمعه اجرایی می شود، تحریک اقتصاد به منظور مقابله با روند کاهش رشد اقتصادی این کشور بوده است. هم اکنون نرخ بهره وام در چین برابر 6.31 درصد و نرخ سپرده گذاری برابر 3.25 درصد است.

به گزارش رویترز، این اقدام همچنین با افزایش اختیارات بانک ها برای وام دهی همراه شده است. به گزارش "اقتصاد آنلاین"، چین همواره از سرکوب پولی به منظور محدود کردن نرخ تورم در داخل کشور استفاده کرده است. اما با توجه به وضعیت اتحادیه اروپا که بزرگترین شریک تجاری چین است، سیاستگذاران چینی به فکر تحریک اقتصاد با ابزارهای پولی گرفته اند. این بدان معناست که دولت چین، اولویت اول خود را رشد اقتصادی قرار داده و حاضر است تورم ناشی از این اقدامات تحریکی را نیز بپذیرد.

همچنین این اقدامات در جهت آزادسازی بخش بانکی و پولی در اقتصاد چین تعبیر شده است که برای سال های گذشته همواره بیشترین خواسته کشورهای غربی و خصوصا امریکا بوده است.

اما اثر این افدام که در طول سال ها در چین بی سابقه بوده است بر بازارهای جهانی چیست؟

اولین اثر در داخل چین خواهد بود که موجب افزایش نرخ تورم خواهد شد. هم چنین به حفظ یا افزایش نرخ رشد اقتصادی چین کمک خواهد کرد. این امر بر قیمت نفت جهانی اثر مثبت خواهد داشت و همچنین بر طلا و فلزات ارزشمند. همچنین این اقدام برای بازارهای بورس جهانی مثبت خواهد بود.