۰ نفر

آخرین اخبار از فاز دوم هدفمندی یارانه ها

تلاش مجلس برای بستن دست دولت در فاز دوم

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۹:۲۴
کد خبر: 1255

کمیسیون تلفیق حداکثر درآمد هدفمندی یارانه ها را در سال جاری 66 هزار میلیارد تومان تصویب کرد. بر اساس مصوبات امروز کمیسیون تلفیق، به نظر می رسد مجلس در تلاش است تا دست دولت را در میزان افزایش قیمت انرژی، حجم یارانه های پرداختی و نحوه توزیع یارانه ها ببندد.

به گزارش اقتصادآنلاین، در حالی که در جلسه احمدی نژاد و کمیسیون تلفیق در چهارشنبه گذشته، احمدی نژاد از نمایندگان خواسته بود که بگذارند دست او در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها باز باشد، کمیسیون تلفیق صبح امروز حداکثر درآمد هدفمندی یارانه ها را در سال جاری 66 هزار میلیارد تومان مصوب کرده است که 12 هزار میلیارد تومان نسبت به رقم 54 هزار میلیارد تومان سال گذشته افزایش دارد. در همین رابطه عماد حسینی از الحاق تبصره ای به بند مربوط به هدفمندی یارانه ها در بودجه 91 خبر داد و گفت: براساس این تبصره، دولت حق جابه جایی اعتبارات موضوع هدفمندی یارانه ها ندارد و باید قانون را کامل و دقیق به اجرا برساند. به این ترتیب به نظر می رسد مجلس در تلاش است تا دست دولت را هم در میزان افزایش قیمت انرژی و یارانه ها و هم در نحوه توزیع یارانه ها محدود نماید. باید دید آیا مجلس در این زمینه موفق خواهد بود و یا آنکه در نهایت دولت مسیر خود را برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها پی می گیرد.

این در حالی است که روز شنبه نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق با پیشنهادهای 135، 100، 80، 72 و 60 هزار میلیارد تومان برای هدفمندی مخالفت کرده و تنها پیشنهاد ۵۴ هزار میلیارد تومانی را تصویب کرده‌ بودند که عملا به معنای منتفی شدن اجرای گام دوم هدفمندی یارانه ها بود.

در رابطه با مصوبات امروز کمیسیون تلفیق، فارس گزارش داد، کمیسیون تلفیق صبح امروز حداکثر درآمد هدفمندی یارانه ها را در سال جاری 66 هزار میلیارد تومان مصوب کرده است که 12 هزار میلیارد تومان نسبت به رقم 54 هزار میلیارد تومان سال گذشته افزایش دارد. در کمیسیون تلفیق مقرر شد، از رقم 66 هزار میلیارد تومان، 48 هزار میلیارد تومان بابت پرداخت یارانه نقدی تعیین شود که افزایش 20 درصدی را نسبت به مرحله اول نشان می‌دهد. 18 هزار میلیارد تومان نیز بابت پرداخت یارانه به بخش‌های تولید، سلامت و بیمه بیکاری اختصاص یافته که البته سهم هر کدام از بخش‌ها در لایحه تفکیک نشده است. در حالی دولت در سال جاری بابت یارانه 45500 تومانی مرحله اول که به 73 میلیون ایرانی پرداخت می شود باید حدود 40 هزار میلیارد تومان پرداخت کند که از مجموع اعتبار 48 هزار میلیارد تومانی سال جاری بیش از 8 هزار میلیارد تومان اعتبار مازاد برای فاز دوم ایجاد می‌شود.

با این فرض که احتمالا فاز دوم از تیر ماه اجرایی شود و طبق برنامه ریزی قبلی دولت حدود 10 میلیون نفر هم از فاز دوم مستثنی شوند، حداکثر یارانه نقدی که می توان به 63 میلیون ایرانی طی 9 ماه باقی مانده سال به عنوان مابه التفاوت فاز اول و دوم پرداخت کرد، 14 هزار تومان می شود و مبلغ 28 هزار تومانی که دولت اسفند سال گذشته به حسابها واریز کرده است، برای دوماه محاسبه خواهد شد.

در همین رابطه، عماد حسینی در گفتگو با مهر، از الحاق تبصره ای به بند مربوط به هدفمندی یارانه ها در بودجه 91 خبر داد و گفت: براساس این تبصره دولت حق جابه جایی اعتبارات موضوع هدفمندی یارانه ها ندارد و باید قانون را کامل و دقیق به اجرا برساند. وی همچنین گفت: در جلسه امروز کمیسیون تلفیق تبصره ای به بند مربوط به قانون هدفمندی یارانه ها اضافه شد که براساس آن دولت مجاز به جابه جایی اعتبارات موضوع این بند نیست و سهم تولید و بهداشت و درمان و بیمه بیکاری را باید به طور کامل به بخش های ذی ربط تخصیص دهد و یارانه اعمال شده در این قانون را به طور کامل انجام دهد. وی افزود: کمیسیون تلفیق با تصویب این تبصره بر اجرای کامل قانون توسط دولت تاکید کرد تا اجرای این قانون مانند فاز اول ناقص نباشد.