۰ نفر

تقویت پایه‌های موفقیت در زندگی

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۴:۵۰
کد خبر: 272158
تقویت پایه‌های موفقیت در زندگی

شاید این‌طور به نظر برسد که موفقیت امری نسبی است و برای هر فرد به طور جداگانه تعریف می‌شود. اما واقعیت این است که موفقیت یک چارچوب کلی است که البته یک سری مشخصات و ویژگی‌های مشخص نیز دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، با شناخت دقیق این مشخصات می‌توانید هر چند وقت یکبار زندگی خود را ارزیابی کنید تا ببینید که از یک زندگی موفق برخوردار هستید یا خیر. همچنین می‌توانید برای اصلاح فردی برنامه‌ بریزید و پایه‌های موفقیت خود را تقویت کنید.در این مقاله به بررسی ویژگی‌های یک زندگی موفق می‌پردازیم. اگر این ویژگی‌ها را در خود می‌بینید، به شما تبریک می‌گوییم؛ زیرا به احتمال بسیار زیاد شما نیز یک فرد موفق هستید.

اشتیاق برای یادگیری: موفقیت را می‌توان نوعی اشتیاق برای کسب دستاوردهای بیشتر دانست. این اشتیاق معمولا به شکل تمایل برای یادگیری و پیشرفت بیشتر نمایان می‌شود. فرد موفق مدام به دنبال این است که چیزهای بیشتر یاد بگیرد. این یادگیری می‌تواند در قالب آموختن یک مهارت شغلی مرتبط با کسب‌وکار یا کسب دانش بیشتر در مورد یک موضوع مورد علاقه فردی باشد. اگر شما نیز چنین تمایلی را در خود می‌بینید، از یک زندگی موفق و رضایت‌بخش برخوردار هستید.

استقبال از تغییرات مداوم: تردیدی نیست که موفقیت‌های پی‌درپی بسیار دلچسب است، اما دستیابی به چنین موفقیت‌هایی نیازمند تلاش بیشتری است. در مسیر موفقیت همیشه با تغییرات پی‌در‌پی روبه‌رو خواهید بود. افرادی که ذهن قدرتمند و پویا ندارند، از تغییراتی که سر راه آنها ظاهر می‌شود، هراس دارند. در مقابل، افراد موفق از این تغییرات استقبال می‌کنند. اگر تغییر را به عنوان نشانه‌ای از رشد و پیشرفت پذیرفته‌اید، جزو آن دسته از افرادی هستید که از یک زندگی موفق برخوردارند.

نگرش مثبت نسبت به ایده‌های جدید: کسانی که می‌خواهند به موفقیت پایدار دست یابند، علاوه بر واکنش عملی مثبت نسبت به تغییرات، باید از مطرح کردن و مطرح شدن ایده‌های جدید نیز استقبال کنند. اگر شما هم از ایده‌ها و روش‌های جدید و در یک کلام «متفاوت‌اندیشی» استقبال می‌کنید، فردی موفق هستید و صرف‌نظر از شرایطی که در آن قرار دارید، می‌توانید در زندگی خود پیشرفت کنید.

اعتماد به حس درونی: حس عمیق قلبی یکی از درونی‌ترین احساساتی است که می‌توانیم از آن برای اتخاذ تصمیمات هوشمندانه در زندگی فردی یا شغلی استفاده کنیم. با این حال، بسیاری از افراد به این حس توجه چندانی ندارند و به جای آن به معیارهای تصمیم‌گیری دیگری تکیه می‌کنند. افرادی که در زندگی موفق هستند معمولا بیشتر از دیگران به این حس درونی اعتماد دارند و در گذشته نیز تجربه بهره‌گیری از آن را در زندگی فردی و تصمیم‌گیری‌های شغلی خود داشته‌اند.

داشتن حس همکاری با اطرافیان و جامعه: برای رسیدن به موفقیت شاید لازم باشد تا گاهی با از خود گذشتگی، کمی هم به فکر دیگران باشیم. تردیدی نیست که برای طی کردن سریع مراحل پیشرفت شغلی و نیز افزایش بهره‌وری فردی، باید روی عملکرد خودمان بیشتر تمرکز کنیم؛ اما تجربه نشان داده است که بسیاری از افراد موفق به دور از خودخواهی و با یک رویکرد همکارانه به اهداف خود دست یافته‌اند و دوست دارند تا به اطرافیان و جامعه خود نیز نفعی برسانند.

تفریح و سرگرمی: معمولا افرادی که می‌خواهند به موفقیت و اهداف فردی خود دست یابند، آن‌قدر سرگرم کار خود می‌شوند که به سختی می‌توانند زمانی را به تفریحات و سرگرمی‌ها اختصاص دهند. با این حال، در کنار یک زندگی موفق باید برنامه‌ای برای آرامش درونی وجود داشته باشد تا فرد بتواند گاهی به مسائل شخصی مورد علاقه خود بپردازد.

احترام به دیگران: موفقیت در زندگی (خواه شغلی خواه شخصی) بر پایه پرورش روابط اجتماعی مثبت و احترام متقابل بین طرفین شکل می‌گیرد. یکی از نشانه‌‌های آشکار افراد موفق، احترام گذاشتن و همدردی با اطرافیان است. آیا این ویژگی را در خود می‌بینید؟

حفظ اعتمادبه‌نفس و خودباوری: افراد موفق، تمایل بسیار زیادی دارند تا با اعتماد به‌ نفس و کاردان باشند. آنها از تجربیات مثبت و منفی فردی خود استفاده می‌کنند تا خودباوری و اعتماد به‌ نفس را در خود تقویت کنند. اگر شما نیز تا حد زیادی به خود ایمان دارید و توانسته‌اید این ویژگی را در خود حفظ کنید، برخی از سطوح موفقیت را در طول زمان به دست آورده‌اید.

تعیین اهداف جدید: کلید اصلی دست یافتن به موفقیت‌های بلندمدت، تعیین هدف به صورت منظم و پیوسته است. افرادی که این توانایی را ندارند، احتمالا در زندگی خود با رکود و ایستایی روبه‌رو می‌شوند و در روندی که از پیش برای خود تعیین کرده‌اند با مانع برخورد می‌کنند. بنابراین اگر توانایی این را دارید که مدام تعریف جدیدی از خط مشی زندگی خود پیدا کنید و به طور مرتب اهداف جدیدی برای خود می‌تراشید، در حال حاضر به موفقیت‌های قابل‌ توجهی دست یافته‌اید.

رضایت از وضعیت زندگی: اگر در زندگی خود نارضایتی یا پشیمانی‌هایی دارید، این احساسات ناخوشایند همیشه پنهان نمی‌مانند و گاهی ممکن است بروز کنند. برای مثال هر وقت که تنها هستید و در افکار خود غوطه‌ورید، ممکن است با هجوم افکار ناخوشایند و به شدت خودتان را ارزیابی کنید؛ در این حالت بسیار آسیب‌پذیر خواهید بود. اما اگر در تنهایی خود لبخند می‌زنید و فردی خوشحال و راضی هستید، احتمالا باید فردی نسبتا موفق باشید.

توانایی تشخیص بهتر فرصت‌ها: بررسی اینکه چگونه موفقیت می‌تواند در توانایی تشخیص بهتر فرصت‌ها تعیین کننده باشد، بسیار مهم است. تلاش برای رسیدن به موفقیت، شما را وادار می‌کند تا اهداف و اولویت‌های روشنی را تعیین کنید و بنابراین قادر خواهید بود تا آنچه را که واقعا در زندگی مهم است، تشخیص دهید. اگر به هر نوع موفقیتی دست یافته‌اید، حتما توانایی این را خواهید داشت تا به دقت شرایط را ارزیابی کنید و برای آنها واکنش مناسبی داشته باشید.