۰ نفر

واکنش دولت به قیمت کنونی دلار

نوبخت:قیمت کنونی دلار قیمت واقعی آن نیست

۱ دی ۱۳۹۵، ۲۳:۱۴
کد خبر: 165862
نوبخت:قیمت کنونی دلار قیمت واقعی آن نیست

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قیمت کنونی دلار به نظر دولت قیمت واقعی نبوده و نیست و به دنبال بهبود وضعیت موجود هستیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قیمت کنونی دلار به نظر دولت قیمت واقعی نبوده و نیست و به دنبال بهبود وضعیت موجود هستیم. به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در حاشیه یازدهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: هرمزگان همانند برخی استان های دیگر مانند خوزستان از شرایط خاص همچون مناطق مرزی و بنادر و گمرکات برخوردار است که از طریق ورود و خروج کالا، مالیات و به تبع آن درآمد زیادی کسب می کنند.

وی با بیان اینکه نظام اقتصادی کشور به صورت ملی است، تصریح کرد: براساس قانون اساسی نظام بودجه‌ریزی کشور به وسیله نمایندگان استان های مختلف در مجلس شورای اسلامی تدوین و مورد تصویب قرار می گیرد.

نوبخت با اشاره به اینکه تعدادی از استان های کشور بنا بر شرایط از درآمد مناسبی برخوردار نیستند، تصریح کرد: باید به این موضوع واقف باشیم که برخی ظرفیت های ملی در چند استان وجود دارد و باید درآمد این استان ها در توسعه ملی و رفاه تمامی آحاد جامعه صرف شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه اما نباید در این بین از استان های کسب کننده درآمد نیز غافل شد و در جهت تسهیل امکانات و شرایط زندگی گام برنداریم، اضافه کرد: در همین راستا در سال جاری بالغ بر 111 میلیارد تومان اعتبار برای بخش خصوصی و 157 میلیارد تومان اعتبار برای طرح های عمرانی در استان هرمزگان اختصاص یافت.  

وی با اشاره به اینکه دولت موظف است به استان های با ظرفیت کمک و مساعدت کند و در همین راستا اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان هرمزگان 48 درصد رشد داشته است، تصریح کرد: خوشبختانه هرمزگان در سالجاری در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور در جایگاه نخست قرار گرفت که این خود نشان دهنده جایگاه ممتاز این استان است.

نوبخت در خصوص برنامه توسعه سواحل مکران، خاطرنشان کرد: برنامه ششم توسعه در راستای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری تعیین شده است و براساس آن توسعه مکران مدنظر قرار گرفت و با توجه به این موضوع اعتبار بودجه ای مکران در قالب بودجه سنواتی محقق خواهد شد و در سال 96، 10 هزار میلیارد تومان اعتبار اولویت خاص در نظر گرفته شده است که بودجه تخصیصی به سواحل مکران از این ردیف خواهد بود.

این مقام مسئول تدوین منشور حقوق شهروندی از سوی رئیس جمهور را یک اقدام ارزشمند دانست و عنوان کرد: این منشور به تمام جهانیان نشان می دهد که هر شهروند در نظام جمهوری اسلامی ایران از حقوق شهروندی برخوردار است و این خود نشان دهنده عدالت و آزادی است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص افزایش قیمت دلار نیز خاطرنشان کرد: این قیمت به نظر دولت قیمت واقعی نبوده و نیست و به دنبال بهبود وضعیت موجود هستیم و با کاستن بار تقاضای مضاعف بر بازار و تأمین آن از سوی بانک مرکزی شاهد روند کاهشی قیمت دلار خواهیم بود.

وی در پایان قیمت دلار تعیین شده از سوی دولت در بودجه سال 96 را 3 هزار و 300 تومان اعلام کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برخی‌ها عادت دارند خدمات فرزندان خدوم ملت را نادیده بگیرند.

محمدباقر نوبخت امشب در یازدهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان، اظهار کرد: این جلسه دستاوردهای مناسبی داشت و از صحبت های صورت گرفته در آن بسیار استفاده کردم و امیدوارم دغدغه های مطرح شده به ویژه از سوی بخش خصوصی با اهتمام دولتمردان در مسیر مشارکت و توسعه کشور قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه وظیفه برنامه ریزی توسعه ای کشور را برعهده دارد، تصریح کرد: باید از نزدیک در استان ها حضور پیدا کنم و از مشکلات و دغدغه مدیران اجرایی که در صف ارتباط با مردم قرار دارند، مطلع شوم تا بتوانیم در سازمان برنامه ریزی و بودجه به درستی راهبردهای توسعه ای را طرح ریزی کنیم.

نوبخت با اشاره به اینکه مقایسه اواسط سال 92 کشور با اواخر سال 95 خود بهترین گواه بر عملکرد دولت یازدهم است، خاطرنشان کرد: تمامی کشورهای جهان در مسیر توسعه و تعالی گام بر می دارند و هدف همگی توسعه و عمران و پیشرفت است و شاید میزان رشد تولید ناخالص ملی یکی از مهم ترین شاخص ها در توسعه یافتگی یک کشور باشد که خوشبختانه از این لحاظ کشورمان در رده کشورهای مترقی است.

وی با بیان اینکه در مقدمه سیاست اقتصاد مقاومتی، تمامی سیاست ها برای تحقق رشد مستمر و پویای اقتصادی هدف گذاری شده است، افزود: این موضوع می تواند بهترین نماد برای رقابت در عرصه های جهانی باشد، پس عملکرد دولت و اعلام شاخص ها نشان دهنده موفقیت دولت در عرصه اقتصاد مقاومتی است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گزارش مرکز آمار ایران در شش ماهه نخست سالجاری و سه ماهه نخست نیمسال دوم سالجاری همگی نشان دهنده رشد مطلوب اقتصادی بوده است، اضافه کرد: مقایسه رشد اقتصادی کشور در سال 92 که منفی 6.2 درصد بود با سال جاری که به مثبت 6.4 درصد رسیده نشان دهنده عملکرد مناسب دولتمردان در سیاست های برنامه ریزی و توسعه ای کشور در مسیر رشد اقتصادی بوده است.

نوبخت با بیان اینکه توان خرید جامعه یکی دیگر از دغدغه های دولتمردان یازدهم بوده است، اظهار کرد: دولت یازدهم تورم بالای 40 درصد را تحویل گرفت اما طبق آخرین آمار اعلام شده رئیس مرکز آمار ایران که ساعتی پیش اعلام شد، تورم آذرماه به 7.2 درصد رسیده که نسبت به آبان ماه با کاهش 3 دهم درصدی همراه بوده است که از لحاظ مقایسه نقطه به نقطه از 6.9 درصد به 6.1 درصد تقلیل پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه تمامی آمارها نشان دهنده آن است که کشور در مسیر درستی قدم بر می دارد، اضافه کرد: در این عملکرد مشارکت بخش های غیردولتی قابل تقدیر است و باید از همکاری مجلس شورای اسلامی که در تمامی مشکلات همراه دولت بوده اند، تقدیر کرد.

نوبخت با بیان اینکه در آغاز امسال دولت در دو مسیر برای رشد اقتصادی گام برداشت، افزود: در وهله نخست به واحدهای تولیدی تسهیلات ویژه اختصاص یافت و در وهله دوم طرح های عمرانی دولت اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای اقتصادی بود که خوشبختانه هر دو موضوع در شش ماهه نخست سالجاری محقق شد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار اعلام شده ساعت 18:30 اول دی ماه تعداد 18 هزار و 823 واحد تولیدی با اعتبار 12 هزار و 900 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند، تصریح کرد: این واحدها یا بالای 60 درصد پیشرفت داشته اند یا راکد شده بودند یا با تمام ظرفیت کار نمی کردند.

وی با بیان اینکه برخی ها عادت دارند خدمات فرزندان خدوم ملت را نادیده بگیرند، اضافه کرد: مجامع بین المللی که در مباحث آماری با کسی شوخی و تعارف ندارند و آن ها رشد اقتصادی کشورمان را 6.6 درصد اعلام می کنند اما بازهم برخی منتقدین داخلی آن را نادیده گرفته و تمسخر می کنند و اگر آن ها با این کار آرامش پیدا می کنند، ما هم از آرامش آن ها خوشحال می شویم.

نوبخت بخش قابل توجهی از این رشد اقتصادی را بابت عبور از تحریم ها و فروش 2 میلیون و 800 هزار بشکه نفت دانست و عنوان کرد: آیا تمامی این آمارها کذب است؟ آیا به خودکفایی رسیدن در گندم هم آمارسازی است؟ چرا نمی خواهند خدمات دولت را مشاهده کنند.

وی در پایان گفت: در سال 92 تولید گندم کشور 4 و نیم میلیون تن بود که امسال به 11 و نیم میلیون تن رسید و از خرید تضمینی 4 هزار میلیارد تومان به 14 هزار و 700 میلیارد تومان رسید که همگی این موارد نشان دهنده عزم دولت و مردم برای توسعه کشور است.